Schorsing en megaboete voor John Terry

Chelsea kan de komende tijd geen beroep doen op John Terry. De Engelse verdediger gaat niet in beroep tegen de schorsing die de Engelse voetbalbond (FA) hem heeft opgelegd en moet dus vier wedstrijden ‘brommen’. Bovendien kreeg Terry een behoorlijke boete: hij moet 276 duizend euro betalen naar aanleiding van zijn (racistische) uitlatingen jegens Queens Park Rangers-verdediger Anton Ferdinand. Terry had tot vandaag om zijn liefst 63 pagina’s tellende dossier door te nemen en te bepalen of hij in beroep zou gaan. Dat heeft hij dus niet gedaan.

Door de schorsing mist Terry achtereenvolgens de competitieduels met Tottenham, Manchester United en Swansea City alsmede het League Cup-duel met opnieuw Manchester United. Het is niet de eerste keer dat de FA hard ingrijpt bij racisme op de velden. Vorig seizoen moest de Engelse voetbalbond bij eenzelfde geval ook al strafmaatregelen nemen, toen Luis Suarez tegen Patrice Evra racistische taal zou hebben gebruikt. De Liverpool-aanvaller kreeg toen een schorsing van acht wedstrijden.

0 reacties op “Schorsing en megaboete voor John Terry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.