EK-21: Nederland – Duitsland voor uitverkocht huis in heet Israël

Of er veel meegereisde Oranjefans zijn weet ik niet, maar Jong Oranje speelt donderdag het eerste EK-duel in Israël in een uitverkocht stadion. Voor de ontmoeting in het HaMoshava Stadion in Petach Tivka zijn alle 11.500 kaartjes verkocht. Ook voor het derde duel, tegen Spanje en eveneens in Petach Tivka, zijn nauwelijks meer kaarten verkrijgbaar. Voor het tweede duel, tegen Rusland in Jeruzalem, zijn nog voldoende kaarten beschikbaar. In het Teddy Stadion kunnen 30.000 toeschouwers.
De ploeg speelt donderdag pas om 21.30 uur plaatselijke tijd (20.30 uur in Nederland). Dat is gunstig voor de ploeg van bondscoach Cor Pot. In de avonduren zakt de temperatuur in het snikhete Israël tot zo’n 21 tot 23 graden. Overdag bereikt het kwik deze week soms de 30 graden en met de hoge luchtvochtigheid voelt dat als beklemmend warm. De resterende twee groepsduels, op zondag 9 juni tegen Rusland en op woensdag 12 juni tegen Spanje, zijn op een minder gunstig tijdstip, namelijk 19.00 uur. De temperatuur ligt dan drie tot vier graden hoger.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.