Roda JC ligt dwars voor nieuwe datum PSV – Feyenoord

Nou… dat kon nog wel eens een slepende kwestie worden, het vinden van een nieuwe datum voor PSV – Feyenoord. Er is inmiddels een nieuw hoofdstuk in de soap: Een datum vastleggen voor het inhalen van de topper verloopt moeizaam. Het is de bedoeling dat de competitiewedstrijd op woensdag 17 december wordt ingehaald. Op die dag staat het bekerduel tussen Roda JC Kerkrade en PSV op het programma: een ontmoeting die de KNVB wil verplaatsen en waar waarschijnlijk vandaag een beslissing  wordt genomen. Dat gaat nog niet meevallen, want Roda ligt dwars…

De Limburgse Jupiler League-club weigert het liefst medewerking te verlenen en eist sowieso een financiële vergoeding als de bekerwedstrijd wordt verzet, ten faveure van PSV – Feyenoord. “Het liefst zien wij dat het duel gewoon op de oorspronkelijke datum wordt gespeeld”, vertelt een woordvoerder van Roda JC aan FOX Sports.  “We hebben commerciële belangen bij het laten doorgaan op deze datum. Als de wedstrijd wordt verzet willen we een vergoeding zien.” De politie in Limburg heeft een negatief advies afgegeven voor het verplaatsen van het bekerduel naar 20 of 21 januari, zo meldt 1Limburg. Dit omdat in die periode al enkele risicowedstrijden worden gespeeld. Dan moeten al extra agenten ingezet worden.

PSV – Feyenoord kon zondag niet gespeeld worden omdat PSV te kort van tevoren in de Jupiler League had gespeeld, de alternatieve speeldag was vandaag, maar dat lukte niet omdat de NS geen ruimte had in de dienstregeling om de Feyenoordsupporters te vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.