Beste berichten over heengaan George Best

Het was vorige week al penibel, gisteren is de beste man George Best (rijtje: Maradona, Cruijff, Pelé, Best?) eindelijk heengegaan. Moge hij ruste in vrede. Viel te verwachten ook: hij was een wandelend wrak na een leven vol drankmisbruik. Ik heb de mooiste artikelen over de man hier op een rijtje gezet… Foto ManUtd.com

De Britse krant The Guardian (een van mijn favoriete) heeft een prachtig relaas over de rouw op de club Manchester United . En een mooi verhaal over bedroefdheid, Best en Belfast. Daily Mail linkt naar een mooi videointerview met de oude Noord-Ier Best (via Kamera.com) en zette en passant wat stevige quotes van hem online, zoals de veel gebezigde in Nederlandse media: ‘I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered.‘ The Sun kopt het sierlijkst: ‘Thanks for a million magic memories’. Poezie! Zelfs een aparte pagina voor Best, met een advertentie van The Sun Drinks Service erboven. Toeval? Daily Mirror citeert rijkelijk uit z’n laatste interview met het Italiaanse blad L’espresso. ‘I did everything I set out to do. It’s true, my friend, my life was a great life.‘ Op de BBC natuurlijk een waslijst aan verhalen, maar ook de officiele verklaring van de familie. Ook de video staat er online. En vele filmpjes, zoals deze over zijn verblijf in Marbella na gestopt te zijn met topvoetbal. Hij zegt vooral niets. ‘Sorry, can’t say anything about that either.’ Slordige baard, vies roze shirtje en duidelijk een fikse kater.
Via de rechternavigatie kun je klikken op George Best of boven dit blogje. Aparte categorie gemaakt voor de liefhebbers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.