Denkwerk voor Van Basten: wie oproepen als vervanger Huntelaar?

Worden flinke hoofdbrekens voor Marco van Basten en zijn staf. Wie gaat in godesnaam de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar, die max vier weken aan de kant moet staan wegens een enkelblessure, gaan vervangen in de duels tegen de Bulgaren en Albanezen? Na het interview in Sportweek van Ruud van Nistelrooij met de uitspraken over het ik-mag-je-gehalte van het selectiebeleid van Van Basten, kan San Marco (voor mij is-ie allang niet heilig meer) moeilijk de spits van Real Madrid selecteren. Roy Makaay dan. Tja, de spits miste dit jaar wel de mooiste kansen bij…

Bayern München in de punt van de aanval.

Hij heeft ook nooit gerendeerd bij Oranje. Hij past bij uitstek in een counterploeg, terwijl Oranje het spel wilt maken. Bij Bayern heeft hij er pas twee gemaakt in zes competitieduels, te weinig voor een topper. Zelfs Bommeltje maakte er al twee.

Dan ben ik eigenlijk wel uit de opties. Danny Koevermans van AZ begon sterk dit jaar, maar Dembele lijkt daar nu (terecht) de voorkeur te gaan krijgen. Fred Benson schijnt ook best een aardig balletje te kunnen trappen. Maar ja, hij is geboren in Ghana. Heeft hij een Nederlands paspoort. Geen idee eigenlijk.

De Europese kaart in de VI-buitenlandgids er maar eens bijgepakt. Kom je toch al snel op types als Jerrel Haisselbaink (zit bij Charlton, hoe pauperig) of Collins John bij Fulham (speelt-ie? Keine ahnung). In Duitsland heb je nog Arnold Bruggink bij Hannover’96. Goed da’s eigenlijk een middenvelder. Je moet toch iets?

Het gros van de Nederlandse clubs, op Ajax en Feyenoord na, heeft een buitenlander in de spits staan. Bij Ajax stond Huntelaar, bij Feyenoord Pierre van Hooijdonk. Wedden dat Van Basten hem oproept? Ik zou niet wéten wie anders…

10 reacties op “Denkwerk voor Van Basten: wie oproepen als vervanger Huntelaar?

 1. Sipi

  Jaaa zeker wel een raadsel

    /   Beantwoorden  / 
 2. rick

  Tja had Van Nistelrooy nou maar zijn mond gehouden (zie Van Bommel)!

    /   Beantwoorden  / 
 3. kees

  gewoon van nistelrooij van basten raakt weg

    /   Beantwoorden  / 
 4. jan

  zal danny koevermans worden denk ik…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Michael

  Om te kunnen schitteren heeft Van Nistelrooy enkele dienende spelers nodig. Of Robben en Van Persie geen woord kwaad, maar dienend…
  En weer een speler van Ajax, Babel, too much. Eens met Jan, geef Koeverman een kans.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jesper

  Het moet Ruud van Nistelrooij worden.
  Anders moet het Jan Vennegoor of Hesselink worden.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Rob

  niemand oproepen je heb kuyt!

    /   Beantwoorden  / 
 8. feyenoordinhethart

  als van basten een vent is roept hij gewoon ruud op. maar ja

    /   Beantwoorden  / 
 9. PSVrules

  Hahaha van Basten valt van zijn voetstuk, mijn gebeden zijn gehoord, Die stumperd roept grote voetballers op en die bedanken, hahahaha, Klote van Basten

    /   Beantwoorden  / 
 10. jaja

  he rob kom je soms uit bulgarije kuijt is echt niet van het niveau dat nederland omhoog kan helpen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.