Beessies, een vuvuzela en een Bavariajurkje voor Joran van der Sloot?

Vanavond speelt Nederland in Zuid-Afrika de halve finale van het WK tegen Uruguay. Een wedstrijd waar het hele land al dagen mee bezig is. Grote schermen, horecavergunningen, prinsesjes die op vuvuzela’s blazen, extra vluchten naar Kaapstad… Noem maar op. En niet alleen in Nederland leeft iedereen in het Oranje hartstochtelijk mee met onze jongens. Ook in het buitenland zijn overal groepjes Hollanders die bij elkaar klitten om zo op een gezellige manier te  genieten van ‘de wedstrijd van het jaar’! In het Algemeen Dagblad van vandaag stond een uitgebreid artikel waarin onder andere landgenoten uit Australië, Curacao en Afghanistan aan het woord kwamen. En toen moest ik eigenlijk toch weer even denken aan een andere Nederlander die momenteel in het buitenland verblijft…Want waar en vooral hoe zou Joran van der Sloot deze wedstrijd volgen. Is er uberhaupt een manier waarop hij in de gevangenis naar het WK kan kijken? Zou zijn familie hem een oranjepakket hebben gestuurd met een pletterpet, beessies, een vuvuzela, een Bavariajurkje en een oranje kabouter Plopmuts om in stijl mee te leven met het Oranje… Of heeft hij misschien een toepasselijke oranje overall, net als de gevangenen op Guantanamo Bay?

Of zou het hem misschien allemaal geen ene bal kunnen schelen en heeft hij wel andere dingen aan zijn hoofd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.