Zou Robben een terechte winnaar van de Gouden Bal zijn?

Het zal de meeste voetballiefhebbers niet ontgaan zijn: Arjen Robben is één van de tien genomineerden voor de Gouden Bal, de FIFA-prijs voor de beste speler van het WK. Naast Robben maken ook James Rodriguez, Neymar, Philipp Lahm, Thomas Müller, Mats Hummels, Toni Kroos Lionel Messi, Javier Mascherano en Angel Di Maria nog kans op de prijs. De winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Bal worden na de WK-finale bekendgemaakt.

 

 

 

Robben maakte in de groepsfase twee goals tegen Spanje en opende de score tegen Australië. Ook tegen Chili was de aanvaller belangrijk met een assist. In de achtste finalestrijd met Mexico stond Robben aan de basis van de winnende goal van Huntelaar. De Bedumer werd in het zestienmetergebied neergelegd, waarna Huntelaar van elf meter scoorde. Tegen Costa Rica en Argentinië benutte de 30-jarige aanvaller van Bayern München zijn strafschop in de serie. Zaterdag wacht nog één duel voor de steraanvaller en Oranje. De strijd om het WK-brons met Brazilië.

Wat vinden jullie, zou het terecht zijn als Robben de prijs pakt, of heeft een andere speler de Gouden Bal in jullie ogen meer verdiend?

Geef je mening bij de poll, rechts op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.