Van Bommel en Van Nistelrooij niet in Oranje

Mark van Bommel (Barcelona) en Ruud van Nistelrooij (Real Madrid) zijn de opvallenste afwezigen in de selectie voor de oefeninterland van 16 augustus tegen Ierland. Bondscoach Marco van Basten heeft wel André Ooijer meegenomen, en dat terwijl de PSV’er zich heeft ziekgemeld bij zijn club om een transfer af te dwingen. Ik had al zo’n voorgevoel na het WK, hetgeen vele met mij deelde, dat Van Bommel en Van Nistelrooij misschien wel hun laatste minuten onder Van Basten hadden gespeeld.

Het hoeft natuurlijk niet perse het einde voor de twee oud PSV’ers (toeval?) te zijn, aangezien het een oefenwedstrijd betreft. Verder heeft de bondscoach 3 nieuwelingen opgeroepen namelijk; Stijn Schaars (AZ), Urby Emanuelson (Ajax) en Klaas-Jan Huntelaar (Ajax). Vooral de selectie van Huntelaar ben ik erg blij mee. Die jongen heeft alles in zich om een fenomeen te worden. Spelers die een halve kans tot doelpunt promoveren zijn zeldzaam.

Marco van Basten heeft voor de oefeninterland 18 spelers opgeroepen. Hieronder de selectie:

Doel: Edwin van der Sar (Man Utd), Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Urby Emanuelson, John Heitinga (beiden Ajax), Tim de Cler, Kew Jaliens, Joris Mathijsen (allen AZ) en André Ooijer (PSV)

Middenveld: Wesley Sneijder (Ajax), Stijn Schaars (AZ), Nigel de Jong, Rafael van der Vaart (beiden Hamburger SV) en Denny Landzaat (Wigan Athletic)

Aanval: Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Dirk Kuijt (Feyenoord) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV)

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

33 reacties op “Van Bommel en Van Nistelrooij niet in Oranje

 1. Flevokarper

  omdat ze slecht zijn , kuyt en huntelaar te dodelijk!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Nick

  Waar is stekelenburg? Op het wk was hij nog 2e keeper

    /   Beantwoorden  / 
 3. boschenaar

  ik mis nog een paar goede namen..
  zoals: khalid bouhlarouz, en stekelenburg. maar het is wel goed dat huntelaar en schaars er nu wel bij zijn! ik verheug me op de wedstrijd, ookal is het vriendschappelijk!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Maus

  Nou, ik verheug me niet meer op vriendschappelijke wedstrijden van het Nederlands elftal.
  Voorgaande edities zijn allemaal tegengevallen. Het zal deze keer wel hetzelfde zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 5. rachid

  khalid bouhlarouz is gewoon gebleseerd tijdens de wedstrijd van hsv .

    /   Beantwoorden  / 
 6. PSVrules

  Nou meneer van Bommel ik hoop dat je nu het volgende zegt:

  Zolang Marco van Basten Bondscoach is bedank ik voor het Nederlands elftal, ik laat mezelf niet als een gek verslijten.

  En dan van Basten wel een gek is heeft hij tijdens zijn taining voor het EK (het WK dus) wel laten zien, welke idioot ziet het WK als voorbereiding op het EK????

    /   Beantwoorden  / 
 7. Baggio

  Wat een triest selectiebeleid!!van bommel vind ik zeker nog van hele grote waarde voor nederland!en van nistelrooy is de ideale pinchhitter,beter dan kuyt!kuyt vind ik zwaar overschat..

    /   Beantwoorden  / 
 8. mark

  Ik neem aan dat van Nistelrooy er bij de kwalificatie weer bij is, mocht dat niet zo zijn dan betekent dat dat van Basten persoonlijke overwegingen belangrijker vindt dan het teambelang, het mag toch niet zo zijn dat niemand van de spelersgroep iets mag zeggen tegen van Basten of kritisch mag zijn. Dat gezeik over dat het psv`ers zijn en ze er daarom niet in staan, wat hier ook wordt geinsinueerd vind ik nergens op slaan, Davids staat er nog steeds onterecht niet in volgens mij ondanks dat hij een ex-ajacied is en het duidelijkste voorbeeld lijkt me toch wel Vennegoor die ondanks het gebrek aan enige kwaliteit toch weer in de selectie zit, als hij anti-psv zou zijn zou dat toch de eerste persoon zijn om thuis te laten. Van Bommel heeft geen goed wk gespeeld, maar we missen wel controlerende middenvelders, Davids had hier niet misstaan denk ik, Nigel de Jong en Landzaat horen echt niet in de selectie thuis.

    /   Beantwoorden  / 
 9. brabantia5

  Uit een column op http://www.vi.nl van 31 juli:

  “Op deze plaats heb ik dienaangaande vorige week mijn stevige twijfels in de richting van Cruijff en Van Basten geuit. Nog dezelfde dag kreeg ik een e-mail van een zekere Cornelis van Zutven uit Eindhoven. Hij adviseerde mij de videoband met een kruisgesprek uit 2004 van Jack van Gelder en Tom Egbers enerzijds met Mark van Bommel en Johan Cruijff anderzijds nog eens goed te bekijken.

  Het had plaats tijdens de EK-eindronde in Portugal en dit had Cornelis gezien en geanalyseerd: ‘Tijdens het gesprek met Egbers stak Cruijff de loftrompet over het 4-3-3-systeem, dit in verband met de in zijn eigen ogen optimale veldbezetting. Van Bommel onderbrak toen de meester en zei: “Dat ben ik niet met je eens, Johan. Met 4-4-2 kun je exact hetzelfde doen, alleen vergt dat meer loopwerk”. Toen ik de kop van Cruijff zag, dacht ik meteen: Daar krijg je nog spijt van, Bommel. Ik zou willen zeggen: bestudeer die beelden nog eens en let dan vooral op de lichaamstaal van Cruijff.’

  Matty Verkamman”

  ik zou zeggen: Matty heeft een vooruitziende blik. Cruijff en Bassie willen van Bommel af.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Robert

  Eigenlijk is het natuurlijk heel begrijpelijk allemaal. Als je bij Barcelona speelt of Real Madrid is het natuurlijk begrijpelijk dat je niet geselecteerd wordt voor het Nederlands Elftal.

  Ik snap er niks meer van………….
  Ben benieuwd hoe het “echte werk” in 2008 gaat aflopen. De “oefstage”in Duitsland is immers voorbij.

    /   Beantwoorden  / 
 11. L.H.Raaijmakers

  Ik vind et beleid van v. Basten slecht het komt bij mij over dat de spelers die bij PSV spelen of hebben gespeeld niet goed genoeg zijn voor het Ned.elftal en dat allen de spelers van Ajax of die vroeger bij Ajax hebben gespeeld de besten zijn. Ik hoop dat hij eens tegen een grote nederlaag aanloopt. Wie is er de laatste jaren landskampioen geworden. Wij hadden hiddink als bondscoach moeten nemen.

    /   Beantwoorden  / 
 12. mark

  Zucht………… zie reactie 8, op het wk kiest hij om onduidelijke redenen voor Psv`er Vennegoor ten koste van Ajacied Huntelaar, hij kiest ook niet voor de Ajacieden Seedorf en Davids, nogmaals dit heeft niks met de club te maken waar ze spelen of hebben gespeeld, maar met het feit dat ze kritisch zijn geweest of commentaar hebben gehad, waarom toch altijd dit Calimero-syndroom bij de psv`ers?

    /   Beantwoorden  / 
 13. anton

  marco waar ben je mee bezig ? maar ik geloof niet dat jij je eigen weg volgt !!!
  en altijd blijven gehoorzamen en luisteren naar dorpsgek crujff !!!! gaat jou echt wel opbreken !! word a.u.b. snel wakker! en als je geen tegenspraak in de selectie kan verdragen , dan moet je er onmiddelijk een vette punt achterzetten !!!!
  kunnen wij in de toekomst weer genieten van aanvallend voetbal met het echte ORANJE gevoel !!!!

    /   Beantwoorden  / 
 14. Edo

  Jammer dat de bondcoach nog steeds niet zo volwassen is dat hij over zijn Ajax arrogantie heen kan stappen bij de selectie van spelers. Jammer voor Van Bommel en Van Nistelrooij … nooit bij Ajax gevoetbald … nu niet welkom in Oranje. Zeg het NLD elftal niet helemaal vaarwel, zodra Marco vertrekt zijn jullie nog goud waard. sorry hoor, maar zelfs als Vitesse-fan vind ik Janssen niet vergelijkbaar met Van Bommel.

    /   Beantwoorden  / 
 15. mark

  Nogmaals zucht…………. wat een gelul, kijk eens wat verder en denk eens wat langer na dan zul je zien dat die stelling geen stand houdt.

    /   Beantwoorden  / 
 16. AJAXNSF

  heeft iemand ze gemist gister?? lijkt me niet…

  wat heeft ruud in godsnaam gedaan op het WK? helemaal niets.

  goede keuze van Van Basten, vind ik persoonlijk.

    /   Beantwoorden  / 
 17. jan

  “Frank Rijkaard zet Van Bommel op de tribune”

  Mark van Bommel moet ook bij Barcelona op de tribune beginnen. De gewezen international is door coach Frank Rijkaard gepasseerd voor het eerste duel om de Spaanse supercup, donderdagavond uit tegen stadgenoot Espanyol.
  Van Bommel maakt geen deel uit van de achttienkoppige selectie. Met hem maken ook Santi Ezquerro, Juliano Belletti, Javier Saviola en Edmílson geen deel uit van de selectie, zij het dat Edmílson in Brazilië zal verblijven.

  Rijkaard probeerde niet al te gewichtig te doen over het passeren van deze spelers. ‘Er zijn niet zo veel verschillen met vorig seizoen. Sommigen vallen buiten de selectie, maar in het seizoen zijn er genoeg kansen voor iedereen.’

  Nu rouleert Rijkaard wel vaker, zoals hij vorig seizoen ook af en toe alle spelers rust gaf, inclusief Ronaldinho, Deco en Samuel Eto’o. Maar gezien het gezelschap waarin Van Bommel zich nu bevindt, lijkt het een slecht voorteken. Saviola staat als enige speler op de transferlijst, Ezquerro zat vorig seizoen erg vaak op de tribune en Belletti was vorig seizoen bankspeler en kreeg er dit seizoen een gerenommeerde concurrent bij in Gianluca Zambrotta.

  De Italiaan maakt met collega-nieuwkomers Eidur Gudjohnsen en Lilian Thuram wel deel uit van de achttien, net als Lionel Messi, die nog geen officieel duel heeft gespeeld sinds hij begin maart geblesseerd raakte tijdens het tweede Champions Leagueduel met Chelsea.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Maus

  Nee AJAXNSF, Ik heb de 2 spelers in kwestie niet gemist.

  Alleen vind ik niet dat je de wedstrijden op het WK tegen respectievelijk Servie&M, Ivoorkust, Argentinië en Portugal kunt vergelijken met deze wedstrijd (die nergens over gaat) tegen een veredeld B-elftal van Ierland.

  In deze wedstrijd hebben Schaars en hoofdzakelijk Huntelaar hun waarde bewezen. Laten ze dat ook doen in de wedstrijden dat het erom gaat.

  Persoonlijk had ik gehoopt dat Huntelaar zijn waarde al had kunnen bewijzen op het WK.

    /   Beantwoorden  / 
 19. PSVrules

  Maar we hadden ook zo’n sterke tegenstander tegen.

    /   Beantwoorden  / 
 20. AJAXNSF

  ik geef toe dat de tegenstander niet op sterkte was, maar ik vind de keuze voor Huntelaar logisch.

  overigens vond ik op het WK von bommel beter spelen van Sneijder, zo eerlijk ben ik ook wel, want die zakte toen ook door het ijs.

    /   Beantwoorden  / 
 21. mark

  Het blijft moeilijk toegeven he, maar keer op keer wordt duidelijk dat de keuze om Huntelaar niet mee te nemen naar het wk verkeerd is geweest, je kunt wel zeggen dat de tegenstander minder was en dat klopt ook, maar je ziet ook dat Huntelaar veel meer een aanspeelpunt is en veel beter mee voetbalt en uiteindelijk gewoon meer waarde heeft in het systeem van Nederland.

    /   Beantwoorden  / 
 22. PSVrules

  Mark, ik heb dat allang toegegeven rechstreeks o.a. aan jou, weet je wat flauw is, het blijven herhalen hiervan. Huntelaar had mee gemoeten, JA AJAXMINEND NEDERLAND NU WETEN WE DAT WEL HOOR. sjonge sjonge moeten we met z’n allen ons gaan aftrekken als de die kut kop van Huntelaar op TV zien of hoe is ut onderhand?

  Ja PSV heeft de grootste fout uit de geschiedenis van het betaald voetbal gemaakt
  Huntelaar had mee naar het WK moeten gaan

  en stiekum genieten alle PSV supporters van het oogstrelende voetbal van de beste voetbalclub van de wereld, AJAX.

  ZO nou tevreden, pppffffff zielige mannetjes, die ajacieden.

    /   Beantwoorden  / 
 23. PSVrules

  Ajacide

  Psychische aandoening. De patiënt lijdt bij voortduring aan waanbeelden en een verwrongen zelfbeeld. Ook hallucinatie komt veelvuldig voor. Ajacide draagt bij aan een attitude waarbij men steeds denkt de beste te zijn, vooral wanneer dit absoluut niet het geval is. Ajacide komt dan ook vooral voor bij personen uit achterstandsgroepen, mensen met sociale en fysieke defecten en pubers. De ajacidelijder heeft veelal overgewicht, vormen van acnee, draagt een (doorgaans meekleurende bril), heeft een voorliefde voor zware sieraden en goedkope sportkleding, en beoefent vaak atletiek (hardlopen). Aangezien de ajacidelijder – naast zijn fysieke verschijning – lijdt aan tunnelvisie en temporale blindheid, zijn de contactuele eigenschappen van een patient vaak ondermaats. Zij bedienen zich daarom vaak van eenzijdige, non-face-to-face communicatie als teletekst, internet en email om hun fantasieën door te geven. Ajacidelijders treft men dan ook veel aan in de media.

  Hoewel de aandoening in principe terminaal is, is genezing mogelijk. Twee keer achter elkaar verliezen is vaak voldoende om ajacide voor een enkele maanden te neutraliseren. Ajacide is echter een recidivistische aandoening en is daarom zeer moeilijk te behandelen. Hoewel er voldoende behandelingen beschikbaar zijn zoals shocktherapie, lobotomie en knuppeltherapie, komt het vaak voor dat de patiënt niet voor zijn behandeling komt opdagen en nog vaker dat deze ervoor wegloopt. Ajacidelijders vertonen een aanmerkelijke ontwikkeling van de beenspieren, zij kunnen vaak hard rennen.

    /   Beantwoorden  / 
 24. eli

  ene ‘PSVrules’, laat zich wel horen zeg….
  echt zo’n ‘die hard’ fan…..
  maar goed, ajax wordt dit jaar gewoon kampioen en dan piept hij wel anders.
  Dat wordt dan alweer de 30e landstitel tegenover 19 ofzo van PSV.

    /   Beantwoorden  / 
 25. eli

  Volgens mij vindt de hele wereld v. Nistelrooy een superspits, hij speelt gewoon in het sterrenteam van Real Madrid!

  Maar v. Basten ziet het blijkbaar anders…

    /   Beantwoorden  / 
 26. mark

  Psvrules, ik geef die reactie alleen omdat je toch weer met een smoesje komt en het niet volmondig toegeeft, daarom herhaal ik het nu, ik begrijp heel weinig van van Basten, voor het wk is hij blijkbaar niet goed genoeg voor uberhaupt een plaatsje in de selectie, nog voordat de competitie is gespeeld blijkbaar wel, ondanks dat hij zeker probeert over te komen is hij dat absoluut niet in zijn keuzes, steeds iets anders, steeds twijfel, na al die tijd en het `oefenwk` staat er nog steeds geen vast team en is er nog steeds geen lijn te ontdekken in het spel van Nederland.

    /   Beantwoorden  / 
 27. Martin

  Goed dat Ruud en Mark de eer aan zichzelf houden. Klassespelers laten zich niet piepelen door zo’n arrogante hufter als van Basten. Alsof hijzelf ook nooit een slecht gespeeld heeft. Ik vind het prima om een speler bij een mindere prestatie op de bank te laten zitten. Maar bij van Basten vliegen ze er meteen helemaal uit. Ruud en Mark behoren bij de 11 beste spelers van Nederland en het is een grove schande dat ze zo behandeld zijn. Ik hoop dat van Basten een flink pak op z’n donder krijgt in Roemenië. Niet voor Oranje, maar voor het veel te grote ego van van Basten en van ‘t Schip

    /   Beantwoorden  / 
 28. Oranjefan

  Ben blij dat die 2 huilebalken nu eindelijk zijn opgerot en laten zij nooit meer terugkomen, wij hebben een prima Bondscoach die een staat van dienst heeft als Voetballer die die 2 huilebalken bij elkaar nog niet krijgen al voetballen ze nog 50 jaar door.

    /   Beantwoorden  / 
 29. PSVrules

  Hahahaha een prima bondscoach, hij vind een WK oefenen voor een EK, hahaha tis maar wat je prima vindt.

    /   Beantwoorden  / 
 30. wigman

  Wat een gelul over die van bommel. Denkt zeker dat hij jezus is. Hoelang nog dat gezijk met die man. Je vind het een eer of niet, om in het nederlandse elftal te spelen. Is van bommel ook zo , als nederland naar een wk gaat, dan wil hij natuurlijk wel schitteren, als hem dat lukt natuurlijk, in het nederlandse elftal was het slecht tot matig met deze ZUIDERLING.

    /   Beantwoorden  / 
 31. Martin

  Gezijk is met een kort ‘ei’ Gezeik dus. Dombo!

    /   Beantwoorden  / 
 32. Martin

  je hele zinsopbouw rammelt trouwens aan alle kanten. Om over de overige spelfouten nog maar te zwijgen. Bovendien maak jij er in jouw verhaal een Noord-Zuid oorlog van. Veel dommer moet het niet worden…
  De ‘noorderling’ Huntelaar is de laatste tijd ook meer een Stuntelaar. Zo kunnen we aan de gang blijven. The bottom line is (dat is engels…let op!) dat van Basten verkeerd bezig is door zo met mensen om te gaan. Om die reden heeft Jaap Stam ook al bedankt. En die hadden we erg goed kunnen gebruiken.

    /   Beantwoorden  / 
 33. Oranjefan

  Ach zo reactie kan je alleen maar verwachten van een Provinciaaltje als PSVrules, leren jullie nu maar eerst eens die frustaties af dat jullie nooit een echte Topclub worden, blijkt wel dat de enige echte Klassieker in Nederland is die tussen AJAX en Feijenoord, en ach AJAX heeft 29 Landstitels, 14 Nationale Bekers, 6 x de EC 1 Finale gehaald en 4 x gewonnen, 1 x de EC 2 en 1 x de UEFA Cup gewonnen, alsmede 2 x de Wereldbeker en 4 x de Europese Supercup, dus Provinciaaltje wat kunnen jullie daar tegen over zetten, de GODENZONEN komen nu eenmaal uit Amsterdam, is de laatste 35 jaar wel gebleken vandaar de Marco van Basten ook Geschiedenis zal gaan schrijven in zowel Oostenrijk/Zwitserland in 2008 en in Zuid-Afrika in 2010.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.