Afonso Alves profiteert van blessure Van Nistelrooy

Omdat Ruud van Nistelrooy op de slotdag van de Primera Division geblesseerd raakte en mede daardoor niet meer tot scoren kwam, heeft Afonso Alves de Zilveren Schoen binnen. De titel Europees topscorer gaat naar Totti. Alves scoorde 34 keer en kreeg voor elk doelpunt anderhalf punt. In het eindklassement eindigt hij met 51 punten als tweede.Totti scoorde namens AS Roma weliswaar 'slechts' 26 keer, maar omdat hij twee punten per goal krijgt, eindigt hij net boven Alves. Ruud van Nistelrooy scoorde op slotdag van de Spaanse competitie niet en blijft op 25 goals (50 punten) staan. En nu maar hopen voor Heerenveen dat Alves inderdaad in Friesland blijft en niet wordt weggekocht door de rijke clubs van deze aardkloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.