SCHITTEREND! Het volkslied bij Schotland – Italië

Nog even terugkomend op mijn artikeltje van zondag over de verbastering van het Kroatische volkslied door de Engelse operazanger Tony Henry ("mijn penis is een berg"). Hebben jullie vorige week het Schotse volkslied gezien voor de wedstrijd Schotland – Italië? Kippenvel! Ik geef toe, ik ben een beetje laat met het filmpje, maar ik heb het er de afgelopen dagen over gehad met verschillende mensen die het (nog) niet hadden gezien…

Een volgepakt stadion met Schotten die uit volle borst meezingen met Ronnie Brown, die het lied (The Flower of Schotland) bijna letterlijk in de microfoon knalt, omlijst met kreten als "COME ON!, SCOTLAND!!"

Echt schitterend om te zien, en des te pijnlijker om te bedenken op welke manier het Wilhemus bij ons voor de wedstrijd als een soort verplicht nummertje wordt afgewerkt door mensen als Jim, Gerard Joling en weet ik veel wie allemaal… Ben benieuwd of Brown ook het volkslied gaat zingen als Schotland en Oranje elkaar ontmoeten in de WK kwalificatie…

 

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

2 reacties op “SCHITTEREND! Het volkslied bij Schotland – Italië

 1. Charles

  Engeland – Kroatië moet het zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. kim

  mooie lied
  jammer dat schot;and nie gwonne had!!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.