Arjen Robben in supervorm dankzij Fred Rutten en osteopaat?

De grote meevaller van de EK-voorbereiding tot nu toe is Arjen Robben. Hij slalomt, scoort en oogt superfit! En dat voor een speler die toch de laatste jaren vooral bekend staat om zijn blessures. Belangrijke schakel in dit proces: de kersverse Schalke 04-trainer Fred Rutten… Op advies van Rutten nam Robben namelijk contact op met een osteopaat uit Limburg.

'Ik heb die man opgebeld en we hebben meteen een afspraak gemaakt,' aldus Robben tegen het AD. 'Die osteopaat trok meteen de conclusie dat mijn rug en wervelkolom op zeker acht tot tien plaatsen vast zaten. Hij heeft de boel losgemaakt,' legt Robben uit, die daarna aan de slag is gegaan met verschillende oefeningen. 'Bij het tweede consult zaten er nog vijf tot zes wervels vast, daarna drie tot vier en een paar weken terug, bij de laatste check voor de EK-voorbereiding, waren het er nog maar één of twee.
 
Rutten kent de osteopaat uit zijn eigen verleden. De oud FC Twente-speler werd vanwege heupslijtage midden jaren negentig afgekeurd voor betaald voetbal en heeft zelf baat gehad bij een behandeling.

2 reacties op “Arjen Robben in supervorm dankzij Fred Rutten en osteopaat?

  1. Chiel

    Ik krijg het gevoel dat Fred binnenkort ook God nog wat aanwijzingen gaat geven ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Casjmo

    Ik ga er ook paar keer per jaar heen en dat heeft mij ook al van een aantal blessures afgeholpen. Snap niet waarom niet meer voetballers dat doen..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.