EK winnen wordt nog moeilijker voor Nederland…

Tsja… Sorry van de kop boven dit artikel, maar dat is toch echt mijn eerste gedachte als het gaat over de plannen om met ingang van 2016 24 landen mee te laten doen aan EK's in plaats van 16. Toch gaat het echt gebeuren, want daarover is gisteren in Bordeaux overeenstemming bereikt door een commissie die daar over ging. Het besluit moet vandaag overigens nog wel worden bekrachtigd, op de tweede en laatste dag van het UEFA-congres.

Een deelnemersveld van 24 landen betekent in de praktijk dat bijna de helft van de 53 UEFA-lidstaten eens in de vier jaar verzekerd is van deelname aan het EK.  Een derde plaats in de groep tijdens het kwalificatietoernooi is dan ook al goed voor deelname aan het eindtoernooi. De opzet met zestien landen, een verdubbeling van het toenmalige deelnemersveld, had bij het EK in 1996 in Engeland de primeur. Met 24 deelnemers zal het EK vier in plaats drie weken gaan duren. Het aantal duels bij het eindtoernooi bedraagt dan 51 in plaats van 31.

Een korte conclusie: meedoen wordt waarschijnlijk makkelijker, winnen wordt een stuk lastiger.

Eén reactie op “EK winnen wordt nog moeilijker voor Nederland…

  1. AJAXNSF

    goede conclusie :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.