Vuvuzela in het woordenboek!

Tsja: dat zat er natuurlijk dik in: het woord ‘vuvuzela’ staat al in de jaarlijkse aanvulling op de Dikke Van Dale en zoals het er nu uitziet krijgt het woord ook een plekje in de nieuwe uitgave van het woordenboek zelf. Dat zegt Ton den Boon, hoofdredactuer van de Van Dale, naar aanleiding van de opname van het woord in de Oxford Dictionairy of English, gisteren. De betekenis van vuvuzela: ‘een lange toeter die een hard en onwelluidend geluid voortbrengt, onder meer in Zuid-Afrika gebruikt om bij voetbalwedstrijden de spelers van de favoriete club aan te moedigen, syn. olifantentrompet’.

Eén reactie op “Vuvuzela in het woordenboek!

  1. Ludo

    Vuvuzela – een Schi*t irritante K*T toeter die een voetbal wedstrijd verpest

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.