Ha… Cruijff heeft al kritiek op speelwijze Oranje!

Ha, daar gaan we al, Johan Cruijff is maar alvast begonnen met het leveren van kritiek op de speelwijze van het Nederlands Elftal. Misschien niet zo heel onterecht, na de nederlaag tegen Bulgarije, maar het is wel precies wat je zou verwachten van iemand die nooit te beroerd is om het vanaf een afstandje beter te weten… Als het aan Cruijff ligt, speelt Oranje op het EK niet met Rafael van der Vaart en Robin van Persie als buitenspelers.

Volgens Cruijff is er in een dergelijk concept te weinig diepte in het spel van het Nederlands elftal. ‘Vooralsnog moet er nog meer diepte in het spel komen’, luidt de duidelijke analyse van Cruijff in zijn Telegraaf-column. ‘Via de vleugels en vanaf het middenveld. Omdat Van der Vaart en Van Persie niet richting de achterlijn voetbalden, kwamen er nauwelijks voorzetten, dus ook geen afvallende ballen, waardoor er vanuit de tweede lijn bijna geen schot op doel is gegeven’, vervolgt Cruijff. ‘Dan kan zelfs een modaal elftal als de Bulgaren redelijk overeind blijven.’

Volgens Cruijff is de oplossing niet heel moeilijk. ‘Juist door diepte aan de buitenkant te maken, ontstaat er meer ruimte voor de middenvelders omdat de verdedigers zich meer terug moeten laten zakken en moeilijker rugdekking kunnen geven. Maar dan moeten de spelers uit de tweede lijn daar natuurlijk wel goed op anticiperen.’

Eén reactie op “Ha… Cruijff heeft al kritiek op speelwijze Oranje!

  1. jarno

    kijk maar uit bert. voor je het weet sta je voor de rechter.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.