Bert van Marwijk: weg als bondscoach? JA – of – NEE?

Gisteravond was het al zover. Direct na de verloren wedstrijd tegen Portugal brandden overal (op televisie, internet, in de kroeg…) de discussies los over de toekomst van het Nederlands Elftal en dan bijzonder de toekomst van Bert van Marwijk bij Oranje? Moet Van Marwijk worden ontslagen? Moet hij de eer aan zichzelf houden en opstappen? Of is Bert van Marwijk nog wel gewoon de juiste trainer om het Nederlands Elftal naar het WK in Brazilië te loodsen en ervoor te zorgen dat dát wel een sportief succes wordt?

Je kunt je mening geven bij de poll, rechtsonder op de pagina, maar je kunt natuurlijk ook een kleine nuance/toelichting/voorwaarde aangeven bij de reacties onder dit bericht.

 

28 reacties op “Bert van Marwijk: weg als bondscoach? JA – of – NEE?

 1. P.C.M. van elswijk

  Bert heeft slecht gepresteerd op het EK, ik heb geen verwachting dat dit nu beter gaat worden.
  Of hij moet met een duidelijke uitleg komen waarom het mis is gegaan.

  Het is een hele job om met die verwende ego’s om te gaan dan moet je sterk zijn om jou wil op te leggen en dat dit er ook uit komt, en dat laatste is niet gebeurd en dat is een kwalijke zaak.

  Bert moet opstappen of ontslagen worden.

  Sorry voor die man, maar zo gaat het nu eenmaal in het voetbal dat weet elke coach.

    /   Beantwoorden  / 
 2. jeanette

  Ik vind gewoon dat van Marwijk ontslag moet nemen, collectief gevaald allemaal. Ook die spelers niet op meer opstellen beginnen met een nieuw en fris Nederlands elfal. We hebben talent zat in Nederland,
  Ricky van Wolfswinkel,Bas Dost, Jordy Clasie,Leroy Fer,Gino Wijnaldum,

    /   Beantwoorden  / 
  1. jarno

   daar ben ik het helemaal mee eens. gewoon een nieuwe trainer en nieuwe spelers en we gaan er weer tegen aan. de spelers die er nu staan hebben hun tijd gehad (met alle respect)

     /   Beantwoorden  / 
  2. Jopie 014

   Dus bij 1 fout moet je er uit? Niet meer schrijven dan hier, want geFaald is echt met een F.

     /   Beantwoorden  / 
 3. jeanette

  Als bondscoach Frank de Boer.

    /   Beantwoorden  / 
 4. William

  Hoe haalt Bert het in zijn hoofd om een onervaren blue speler als Willems die door Portugal en Duitsland als lek in Oranje werd weggespeeld op te stellen.Te veel ego`s in het elftal en een bondscoach die niet het onmiskenbaar gezag heeft over zijn spelers getuige wat er op het veld allemaal misgaat en totaal niet word uitgevoerd. Er moet verjongt worden waarbij grote namen moeten sneuvelen en er een nieuwe lichting moet opstaan ook als dit ten koste gaat van kwalificatie voor het WK.Het kan echt niet zo doorgaan.Rijkaard,Koeman of een strenge coach als Louie van Gaal had ik gedacht.In ieder geval iemand die streng en meedogenloos kan zijn als je niet presteert of luistert en niet nog eens 3 wedstrijden lang opstelt. Van Persie is allang door de mand gevallen want een echte spits maakt van de 4 kansen er minstens 2. Zie maar Torres,Gomes en Ronaldo.Van Persie is niet goed genoeg voor dit podium maar wel goed genoeg voor clubvoetbal.
  Conclusie : Respectloos wat er is vertoont tegenover de natie.
  Schaamteloos een als een hond geslagen, omdat er teveel ego`s lopen op het veld die niet in teamverband voor elkaar willen werken en strijden z.a. bij balverlies en voorzetten afgeven zonder zelfzuchtig te zijn.Ik heb er zware buikpijn overgehouden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jopie 014

   Ja , Louis van Gaal moeten we hebben: de enige bondscoach van de afgelopen 30 jaar die zich niet wist te plaatsen. van Marwijk verdient crediet. Hij snapt zelf ook wel dat ie moet doorselecteren. vooral in de verdediging. Maar wie gaan we opstellen dan. Alderweireld, Vertonghen ofzo.Dat is het verdedigend duo van de nederlands kampioen. Maar net 50 km te zuidelijk geboren.Jammerrrr..
   Betere middenvelders dan Sneijder hebben we ook niet …. dus zeg t maar.
   Ben benieuwd naar serieuze ideeen over hoe Oranje er over twee jaar op t WK uit moet zien. Suggesties?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Martin

    Ik denk niet dat de spelers op zich Qua Voetbal het probleem zijn, het was / is over duidelijk dat dit “elftal’ totaal geen elftal was/is. Het is zelfs zo dat Van Marwijk dit toernooi de spelers Meer zeggenschap heeft gegeven over de zaken binnen het elftal dit was zeer duidelijk zichtbaar.
    Als je binnen de ploeg dingen niet goed uitspreekt en er geen goede rolverdeling is dan word het nooit wat.
    Bij Italië kun je goed zien dat waneer een speler ( balotelli ) zich misdraagd er consequenties aan dat gedrag vast zitten, en dit heb ik binnen het nederlands elftal in de laatse paar maanden niet gezien.

      /   Beantwoorden  / 
 5. Jan Vranken

  Bert moet blijven, 2 jaar geleden was hij nog super en nou zou hij weg moeten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. jarno

   tja, zo gaat dat in de voetballerij. de ene keer wordt je de hemel ingeprezen, de andere keer de grond in geboordt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paul

    wat zeurt toch iedereen over verleden tijd.Dat sentimentele gedoe.Bert moet blijven opdat Bert toen en toen en toen.Voetbal is net als samen wonen of huwelijk.Of liefde op het eerste gezicht.En als mensen dan weer uit elkaar gaan dan willen ze toch ook niet meer bij elkander zijn..Als het huwelijk over is dan schijten de partners op elkaar

      /   Beantwoorden  / 
 6. michael

  de fout alleen op van marwijk steken is een beetje naief
  de spelers gaan ook niet vrijuit
  Van Persie is een schim van wat hij betekend bij Arsenal
  en de verdeging is echte kaas met gaatjes

    /   Beantwoorden  / 
 7. michael

  maar nu zou men moeten opstaan en zijn verantwoordelijkheid opnemen
  het EK is een flop, en men moet al gaan werken voor het WK
  best met een nieuwe bondscoach, want de spelers hebben duidelijk geen vertrouwen meer in van marwijk

    /   Beantwoorden  / 
 8. MARTIN

  beste allemaal wat ik wil zeggen dat bert van marwijk moet blijven

  en paar spelers weg zo moet het gaan niet bert van marwijk

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   als Bert zou blijven moeten ze jou assistent maken met een hoop sss jes,,assssiss tent

     /   Beantwoorden  / 
 9. michael

  Welke spelers wil je dan weg

    /   Beantwoorden  / 
 10. Hahaha (vanuit San Quentin State Prison)

  Sjonge jonge jonge wat een drukte om niks met zo’n verdediging win je nooit een prijs punt. En op het WK hadden we gewoon heel veel geluk. Kijk maar eens de wedstrijden terug het was bedroevend en dan heb ik het nog niet over die mensen die in Amsterdam stonden te juichen om de 2e plaats ha ha ha wat een grap. Tegen Brazilie hadden we met 5-0 moeten verliezen en tegen Uruquay schoot van Bronckhorst vanaf de middenlijn in de kruising terwijl dat Molukkertje nog nooit een bal buiten de 16 erin heeft geschoten. En dan verwachten de mensen met zogenaamd voetbalverstand dat ze de EK gaan winnen ha ha ha terwijl zelfs Ierland nog een beter verdediging heeft. Het hoogst haalbare was de 3e plek en dan bedoel ik de 3e plek in de poulfase ha ha ha.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Hahaha (vanuit San Quentin State Prison)

  Die Homonaldo dacht zelfs dat hij tegen zijn zoontje aan het spelen was maar het was van der Wiel ha ha ha.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   hahaha,,daar is niks op tegen.Ronaldo dacht even later,,zo wie heeft die jongen besteld zeg,,die lig er lekker bij met zijn bips op het gras,,,,,,,,,,whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

     /   Beantwoorden  / 
 12. Jimmy

  Voor mij hoeft bert niet weg wel dat zooitje ongeregeld van arogante kut hollanders Robben,van der wiel,V bommel,V Persie deze spelers kunnen bij het grofvuil en ik denk dat robben met ze tietenbek samen v persie die duidelijk ze blindegeleiden hond was vergeten een nog mooiere carriere tegemoet kunnen gaan bij Fcdordrecht! LAAT HET HALVE TEAM MAAR VERVANGEN WORDEN DOOR JONG ORANJE DIE WILLEN WEL WAT PRESTEREN EN ONS TROTS MAKEN!

    /   Beantwoorden  / 
 13. nina

  voor mij hoeft bert van marwijk niet weg hoor maar wel bewijzen dat het beter kan de spelers hebben het verpest er kunnen nieuwe komen maar bijvoorbeeld van persie, affelay en sneyder mogen absoluut niet uit het team!!

    /   Beantwoorden  / 
 14. Martin

  Neej Van Marwijk hoeft zeker niet weg, hij dient wel het een en ander te veranderen aan de wijze van trainen en voorbrengen van het team.

  ik vind dat hij als trainer veel resoluter te werk moet gaan, en duidelijk zijn mening Op moet dringen.
  Als spelers het voor het zeggen krijgen binnen het nederlands elftal wat heeft een bondscoach dan nog voor zin ?
  Een bedrijf waar de Werknemers alles voor het zeggen krijgen heeft dan toch ook geen Directeur meer nodig ?

    /   Beantwoorden  / 
 15. nick

  afellay moet nooit meer in oranje zwaar overschatte geldwolf

    /   Beantwoorden  / 
 16. VoetbalshirtsKoning.nl

  Niks ten nadele van Bert van Marwijk. Hij heeft twee maal een goede kwalificatiereeks afgerond en de finale gehaald (veel geluk) op het WK 2010 in Zuid-Afrika. Afgelopen toernooi heeft hij naar mijn mening teveel fouten gemaakt:

  - Niet goed doorgeselecteerd (terwijl hij duidelijk kon zien dat sommige jongens niet in vorm waren, of bijna niet in de basis stonden bij hun club). Waarom niet spelers als Douglas, Donk, Vlaar etc. er niet eerder bijgehaald?
  - Willems op de linksback positie, terwijl je Emanuelson hebt die vaak speelt op die positie bij AC Milan en het goed doet. Gewend is aan grote spelers tegenover zich.
  - Naar mijn mening, en dat vond ik in Zuid-Afrika ook al, te verdedigend systeem voor een Nederlands Elftal. Waarom geen 4-4-2 of 4-3-3?
  - Grote belangrijke spelers geen vertrouwen gegeven, kwestie Huntelaar en van Persie. Wat dodelijk is voor zulke spelers.
  - In de wedstrijd tegen Portugal niet durven wisselen, terwijl het alles op niets was en het duidelijk zichtbaar was dat Arjen Robben en de rest voorin niet in vorm waren?
  - Raar optreden tegenover de media, geïrriteerd overkomen etc.

  Ik denk dat het tijd is voor een frisse wind en dat Bert van Marwijk dus moet opstappen! Maar denkt dat iet dat zelf ook wel weer :)

    /   Beantwoorden  / 
 17. Jopie 014

  Ik vind dat v.Marwijk het goed gedaan heeft tot aan de kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. Enkele wedstrijden daarvoor was het ook al mis, maar werd gecamoufleerd door wel erg zwakke tegenstanders. Laat dat nou net het moment zijn geweest dat Frank de Boer van Oranje naar Ajax ging. En tevens het moment dat het met Ajax weer goed ging. Is dit toeval of heeft Bert teveel PSV-ers in zijn staf. Dan is het logisch dat ze Willems laten staan. Als ie was geslaagd was zijn marktwaarde vertienvoudigd. Bij PSV draait alles om geld.Die jongen heeft zijn stinkende best gedaan, maar was eenvoudig nog te licht. En onze aanvallers liepen met eieren in de schoenen. Logisch dat zij geen akties durfden maken. Bal kwijt betekent met onze zwakke verdediging gelijk een tegen doelpunt. En natuurlijk had v Marwijk moeten doorselecteren, maar dan moet je wel het materiaal hebben. Oranje gaat de komende jaren zware tijden tegemoet. Spelers als v Basten, Koeman, Gullit, Sneijder Bergkamp stonden op hun 18e in Oranje en waren er klaar voor. Jong Oranje verliest met 0-6 van Jong Frankrijk… dus wie KAN hij doorselecteren.

    /   Beantwoorden  / 
 18. jan

  Jullie stelletje sportanalisten,dit alles kun je niet aan v.Marwijk verwijten die omhooggetilde spelers die zijn dat grotendeels schuld,want wat kan Bert eraan doen als ze ca.19 kansen waarvan er 7 zeker van moeten zitten tegen Denemarken ,dan sta je als trainer machteloos aan de kant,en die v.d.Vaart en chicolama Huntelaar die zijn al jaren aan het etteren ,dit is een vuil spelletje geweest om Bert af te serveren maar succes met egotripper van Gaal die haalt de kwalificatie nog niet eens.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.