Nederlandse voetbalfans letterlijk ziek van uitschakeling

Drie keer zieker dan normaal… Dat was de Nederlandse beroepsbevolking vanochtend: Nederlanders hebben zich na de uitschakeling van Oranje op het WK in Brazilië donderdag massaal ziekgemeld. Om 10.30 uur lag het aantal ziekmeldingen ruim drie keer zo hoog als tijdens eerdere dagen deze week op hetzelfde tijdstip. Dat blijkt uit cijfers van de Verzuimbarometer van softwarebouwer I-Signaal. Het totale ziekteverzuim kan pas aan het eind van de dag worden vastgesteld, meldde het bedrijf aan het begin van de middag, maar het beeld in de eerste uren laat ‘een heel sterke stijging zien’.

Het is voor het eerst tijdens dit toernooi dat een wedstrijd van het Nederlands elftal zorgt voor meer ziekmeldingen. De Verzuimbarometer houdt gedurende het WK het verzuim bij van tweehonderdduizend bedrijven met in totaal ruim twee miljoen werknemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.