Keane schiet record Van Basten uit de boeken

Records zijn er om gebroken te worden.. Maar het is natuurlijk wel jammer als er een Nederlands record sneuvelt. Lijdend voorwerp? Marco van Basten. Robbie Keane heeft zaterdag een oud record van Van Basten gebroken. De Ierse spits scoorde in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar binnen achttien minuten drie keer. Keane maakte zo de snelste hattrick in de historie van het Europese kwalificatietoernooi. Dat meldde databureau Infostrada zaterdag. Het record stond 24 jaar op naam van Van Basten, die in 1990 23 minuten nodig had om met Oranje drie keer te scoren tegen Malta. (*) De huidige assistent-trainer van AZ is dat record nu echter kwijt.

Keane speelde tot dusver 136 interlands voor zijn vaderland. De oud-aanvaller van onder meer Liverpool, Celtic en Tottenham Hotspur wist daarin 66 keer het net te vinden en is daarmee topscorer aller tijden van Ierland. In maart van het jaar 1998 maakte de spits zijn debuut voor zijn vaderland, in de interland tegen Tsjechië.

(*) zou dat Graziano Pelle ook lukken? Misschien is Keane z’n record dan al weer heel rap kwijt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.