Ook Ruud Gullit komt met (forse) kritiek op aanstelling Guus Hiddink

Nadat eerder deze week Ronald de Boer tamelijk hard uithaalde naar de KNVB en Guus Hiddink, heeft nu ook Ruud Gullit laten weten dat hij de keuze van de KNVB voor Guus Hiddink niet begrijpt. Hij vindt het raar dat Ronald Koeman eerder dit jaar gepasseerd werd als bondscoach van het Nederlands elftal.  “De bond heeft de kans om te verjongen laten liggen. Ik had voor Koeman gekozen”, zegt Gullit in gesprek met De Telegraaf. “Deze generatie voetballers kent hem. Ik snap niet waarom de bond voor Hiddink heeft gekozen. Dat was een laffe beslissing en dat neem ik de KNVB kwalijk.”

Hiddink is volgens Gullit ook de reden voor de dramatische serie na het WK. “Dat had allemaal niet gehoeven. Dit zijn de consequenties van de keuzes van de KNVB. En nogmaals dat neem ik de bond en Bert van Oostveen kwalijk”, vervolgt de voormalig aanvoerder van Oranje. “Het gaat mij er om dat het goed komt. Nederland moet weer goed gaan spelen, met of zonder Hiddink. Maar als Hiddink zelf twijfelt, en daar leek het wel een beetje op, dan wordt het lastig”, aldus Gullit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.