Oud-international Dick Nanninga (66) overleden

Dick Nanninga is op 66-jarige leeftijd overleden. De oud-international was onder meer bekend van zijn goal in de verloren WK-finale van 1978 tegen Argentinië (1-3). Het is nog niet bekend waaraan Nanninga is overleden, al heeft hij de afgelopen jaren al veel medisch leed te verduren gehad. Nanninga had tussen 1973 en 1986 een prachtige voetbalcarrière.Hij beëindigde zijn carrière op 37-jarige leeftijd. Hij is nog altijd de enige Nederlandse voetballer die een velddoelpunt heeft gemaakt in de eindstrijd van een WK.

In zijn debuutjaar bij BV Veendam (1973) viel de kopsterke goaltjesdief zo op dat hij één jaar later naar Roda JC werd getransfereerd. Acht seizoenen droeg hij het shirt van de Limburgse club. Na een kort avontuur in Hongkong (1982) speelde Nanninga nog vier seizoenen voor MVV. Hij beëindigde zijn carrière op 37-jarige leeftijd in 1986. Nanninga maakte zijn debuut in het Nederlands elftal in een oefenpartij met Tunesië in de voorbereiding op het WK van 1978. Meteen scoorde de spits tweemaal. In vijftien interlands liet Nanninga het net zes keer bollen. Eén van de goals maakte Nanninga in de WK-finale van 1978.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.