Oranje stijgt op FIFA-lijst naar veertiende plek (…België staat tweede)

Zou het een eerbetoon van de FIFA zijn aan het adres van Johan Cruijff, of toch gewoon het keiharde cijferwerk na de afgelopen oefenpotjes? Hoe dan ook: Het Nederlands elftal is op de ranglijst van wereldvoetbalbond FIFA drie plaatsen gestegen. Op de donderdag uitgebrachte ranking neemt Oranje de veertiende plek in. Nederland speelde na het uitbrengen van de vorige ranglijst, begin april, twee duels. Vrijdag eindigde de uitwedstrijd tegen Ierland in 1-1 en woensdag won het elftal van bondscoach Danny Blind met 2-1 in Polen.

Argentinië blijft met 1532 punten de nummer één van de wereld, gevolgd door België (1364 punten). Chili raakte de derde plaats kwijt en is nu vijfde. Colombia is de nieuwe nummer drie en wereldkampioen Duitsland staat vierde.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.