Slager Boulah is Oranje’s schaakkoning

Hij was er vanuit het niets. Opeens verdiende hij een transfer naar HSV. En zomaar stond hij in het Nederlands elftal en is er niet meer uit weg te denken. Ik ben een enorme fan van Khalid Boulahrouz. De Marokkaanse Hollander staat dan ook volop in de belangstelling in de aanloop naar het WK-kwalificatieduel tegen Armenie, morgen. In de Veronicagids staat hij afgebeeld als slager (ontging hem de implicatie van een rituele slachting?). Op de vraag wat een spits moet dan om Slager – of Bouldozer, of De Kannibaal – Boulah te passeren: ‘Niets jongen, lukt je toch niet. De enige die mij kan verslaan, ben ik zelf.’ Vanaf het fluitsignaal begint de ‘battle’, stelt hij. Op kracht, welteverstaan. Ik word helemaal voetbalgeil als…ik zulke sterke teksten hoor. Maar op de KNVB-site laat hij zich ook kennen als intellectueel.
‘Het mooiste is een potje schaken. Al duurt het twee uur. Ik wil wel
winnen want ik kan niet tegen mijn verlies. Tegen Edgar heb ik al eens
geschaakt en zaterdag in het vliegtuig ga ik de strijd aan met Arjen
Robben’, aldus Boulah. Mooie gozer, die Khalid. Maar ik dacht dat hij
Kolonisten van Catan had geintroduceerd bij Oranje? Bleek Kuyt geweest
te zijn, maar Boulah moest het spel kopen en kocht meteen een
uitbreidingsset.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.