Debuut Jaliens zou verdiend zijn

Ik kan mij nog herinneren dat Kew Jaliens in 1999 van Sparta naar Willem II ging. WTF, dacht iedereen, waarom haalt Ome Co (juist, Adriaanse!) die vage back van Sparta als centrale verdediger naar Tilburg. Ik geloof dat vooral Willem van Hanegem die keuze onbegrijpelijk vond. Ik zag het wel in Jaliens, hoor. Bij AZ laat ie ook zien een van de betere verdedigers te zijn van Nederland, helemaal op de vleugels, waar talent schaars is. Al met al zou het een goede stand-in zijn op het WK, dus Marco, laat Jaliens alvast wennen! Foto AZ-Online

2 reacties op “Debuut Jaliens zou verdiend zijn

  1. caluwe

    FF pas op de plaats, Jaliens was destijds helemaal geen vage back bij Sparta, Jaliens werd al enige tijd toen gezien als een groot talent; een ruwe diamant die met enig slijpwerk goed genoeg zou kunnen worden voor de echt grote jongens. De enige reden dat WII ‘m kon kopen, was omdat het toen met ome Co Europa inging. Willem II was hot, en was dus in staat dit talent aan zich te binden. Juist toen hij bij WII zat viel zijn talent een beetje tegen, zoals dat ook nu al enige tijd het geval is met Mendes da Silva. Dat hij nu doorbreekt bij AZ en zelfs international is, tja, ik denk niet dat hij een blijvertje zal zijn op dit internationale podium. Een beetje een Jerry de Jong verhaal. Enfin, punt is; Jaliens was geen vage back ten tijde van zijn transfer naar WII. Maar goed, ik maak er verder geen drama van – Hup Willem II stoere kerels, trots van….

      /   Beantwoorden  / 
  2. remco janssen

    misschien dat ze hem bij sparta als groot talent zagen, maar de rest van NL zeker niet. Als je toen had gezegd: Jaliens in Oranje, nou, dan had ik je in je tronie uitgelachen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.