Achtste finale voor Oranje, maar wanstaltig slecht gespeeld


Alsof we met acht kleipoppetjes in het veld stonden tegen Ivoorkust! Het middenveld van Oranje werd aan alle kanten voorbij gelopen, door de topfitte maar inefficiente Ivorianen. En onze verdediging grossierde in rare flipperkast-situatie, onzekerheid troef tot slager Boulah het veld opkwam. ‘t Is wederom (Arouna Koné voorspelde het al) aan onze kwaliteiten op de vleugels te danken dat we toch mooi wél al in de achtste finales staan! Eerst de briljante, snoeiharde, onaanraakbare freekick van Van Persie. De bal ging zo snel, dat… Foto Copyright Oranjefotoside/Voetbal.blog.nl, linken mag kopiëren niet!

keeper Tizié niet eens de bal durfde beroeren.

Niet dat Oranje in de wedstrijd zat, integendeel. Het enige dat we konden, was de bal blind naar voren roeien en telkenmale inleveren. Maar omdat Ivoorkust aangeslagen was, en geen kaas heeft gegeten van verdedigen, kon Robben met een leep steekpassje Van Nistelrooij bedienen.

En die scoorde. Jawel. Want geef hem één goeie bal. Daarna zag je Ruud het hele duel niet meer. De wissel voor Landzaat, ach, dat was een tactische zet. Maar zonder Van Persie en Robben waren we nergens geweest. Vooral Van Persie speelde fraai, degelijk, verdedigend (bal van de lijn!) dreigend, alles tegelijk. Daardoor wonnen we, op z’n Duits bijna, met 2-1. En oei oei oei, Elfenbeinküste had me een paar kansen, hoor!

Maar… Wat is dit Oranje middelmatig! De goals… Tja. Tweemaal individuele klasse. Hebben we eigenlijk met dit spelersmateriaal wel wat te zoeken op het WK? Ben benieuwd hoe we het er tegen een échte voetbalploeg als Argentinië vanaf brengen. Da’s pas een test, want Servië en Ivoorkust waren beiden drie keer niks.

22 reacties op “Achtste finale voor Oranje, maar wanstaltig slecht gespeeld

 1. coby

  wat wanstaltig slecht gespeeld!!!!!
  heb jij er wel verstand van?
  we hebben gewonnen en daar gaat het om.
  en ze hebben hun best gedaan.
  dus hou alsjeblieft op met dat gezeur.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Peter Care

  Een scheids die 4 strafschoppen (1 voor Nederland en 3 voor Ivoorkust) niet fluit, en vergeet rood te geven(1 langs beide zijden, waarvan 1 voor schopper Van Bommel), dat zal niet blijven duren. De 2 Nederlands vleugels lam leggen, en het zal gedaan zijn.

  Zowel Nederland als Argentinië hebben het efficiënt aangepakt tegen Ivoorkust, die spijtig te naief spelen (zouden ze beter geen Nederlandse coach nemen ? Maar dan wel 1 die niet te veel hun aanvallende ingesteldheid fnuikt).

  Gezien Argentinië, al geplaatst is, en ze een beter doelsaldo hebben zullen ze misschien tevreden zijn met een gelijkspel.

  Met sportieve groeten
  Peter

    /   Beantwoorden  / 
 3. Pierre

  Woensdag = Waterloodag
  Het wordt over en uit

    /   Beantwoorden  / 
 4. Dirk

  Mensen we moeten eens ophouden over goed spelen, tegenwoordig halen kleine landen (clubs) alleen prijzen met resultaat voetbal, en Nederland is natuurlijk geen klein land als het om voetbal gaat maar ter vergeleiking met Brazilie en Argentinie natuurlijk wel!! Dus we moeten zeker zo doorgaan als we de wereldcup willen winnen en vergeet niet dat Nederland in verre weg de beste poule zat op dit WK, zeker als je dat vergelijkt met de groep van Duitsland, eigenlijk is dat schandalig, ik denk namelijk dat alle landen die in de nederlandse groep zaten fluidend eerste zouden worden in Poule A!! En vergeet niet dat dit Resultaat tegen Ivoorkust werelds is want Ivoorkust is van wereldniveau en had zeker niet misstaan in de halve finale!!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Arie

  Achtste finale voor Oranje, maar wanstaltig slecht gespeeld…WAT een achterlijk verhaal, Nederland zit in een groep met allemaal kanshebbers voor het WK en we zijn al na 2 speeldagen door, WAAR hebben we het over!!! Dit resultaat is zeer maar dan ook zeer goed!! Ik weet niet of de schrijver van dit verhaal weet hoe Servie in de kwalifiatie heeft gespeeld maar dat was zeer indrukwekkend en afgelopen afrika cup was Ivoorkust op hetzelfde niveau als Brazilië!! Holland heeft het meer dan goed gedaan, en de volgende wedstrijd moet Sneijder er maar uit, want dat was alweer de zwakke schakel in het geweldige elftal van Oranje, Klasse!!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Erik

  Als we verloren hadden , kan je zeggen dat we slecht gespeeld hebben… De vrije trap van Van Persie was er een om door een ringetje te halen. Daarmee zouden we ook Argentinië op de knieën krijgen! En ons aanvallende spel zal zeker leiden tot monstens de halve finale!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Erik

  Als je ziet hoe de zogenaamde kanshebbers spelen, geef ik Nederland een goede kans op een plaats bij de laatste 4. Ik zeg niet dat we wereldkampioen worden, maar we zijn op de goede weg. Alle kritiek op Van Basten zal na deze WK verwaaien in de wind die Oranje zal doen laaien!

    /   Beantwoorden  / 
 8. PSVrules

  Burry en Mark; ik heb maar 1 ding te zeggen

  HEITINGA SUCHS

  en die komt er niet meer in!!!

    /   Beantwoorden  / 
 9. remco janssen

  we hebben een coach die aanvallend voetbal predikt. Dat brengt Nederland verre van. Ik wil als supporter ook vermaakt worden, als ik negatief voetbal laat zien, dan was ik al lang geleden Duitser geworden.

  Maar mijn kritiek in dit stuk lag niet op het feit dat we slecht speelden, maar in het feit dat we ALS we zo spelen tegen toplanden er zo uitvliegen. Dat ziet iedereen. Beetje kritisch blijven mag wel, jongens! Ik ben echt geschrokken van het feit dat we zulk slecht voetbal speelden.

  En ik heb keihard gejuicht toen we door waren naar de volgende ronde!

    /   Beantwoorden  / 
 10. burry

  suchs? brabants zeker ofzo, moet je eens op van bommel letten, ook een trieste vertoning die gozer, hij haald het niveau bij barca ook vaak omlaag als hij speelt. tis ruud scoorde want anders had ik hem ook het liefst afgeschoten dus rot een x op met je gezeik op heitinga

    /   Beantwoorden  / 
 11. mark

  Suchs bigtime, nee geintje, maar Heitinga speelde inderdaad niet goed, hij was ook geblesseerd, dus moeilijk aan te geven waar het aan lag denk ik, van Bommel speelde inderdaad ook niet bepaald goed. Ik begrijp eigenlijk niet goed waarom van Basten Kromkamp en Jaliens heeft meegenomen, ondanks de blessure van Heitinga werd Bouhlarouz ingezet op de rechtsbackpositie, dan had hij beter Opdam mee kunnen nemen, Ooijer en Gio staan niet ter discussie, maar dan had hij mogelijkheden gehad om met Bouhlarouz, Mathijsen, Heitinga en Opdam de andere centrale positie en de rechtsbackpositie in de verdediging in te vullen, blijkbaar geeft van Basten nu al aan dat Jaliens en Kromkamp nutteloze opvullingen zijn, net als VOH, dat zijn er al drie, dus teveel volgens mij.

  Ik vind niet dat we moeten zeuren, het spel was niet goed, maar we zijn na 2 wedstrijden al door in de zwaarste poule van het wk, alleen Argentinie heeft mij overtuigd hoewel zij ook goed wegkwamen tegen Ivoorkust, Engeland, Italie, Duitsland, Tjechie, Portugal, Frankrijk en Brazilie hebben als kanshebbers toch ook niet bepaald overtuigd of wel? Van Basten heeft bij zijn aanstelling iets te hooghartig geroepen dat er dominant voetbal gespeeld zou gaan worden, dat had hij niet moeten doen, het is gewoon puur resultaatvoetbal, waarbij de vleugelposities cruciaal zijn, een blessure van Robben of van Persie is waarschijnlijk funest, maar met die vleugels maken we dus wel het verschil tov andere landen.

    /   Beantwoorden  / 
 12. AJAX NSF

  Laten we niet vergeten dat Ivoorkust in elke andere poule gewoon door was gegaan. Dat is gewoon een hele goede ploeg die de pech hebben dat ze bij Argentinie en Nederland ingedeeld zijn.
  Nederland speelde de 2de helft niet goed, maar dat kwam puur door de goede kwaliteiten van de tegenstander.

  Ik ben het daarom ook niet eens met je afsluitende zin: “Da’s pas een test, want Servië en Ivoorkust waren beiden drie keer niks.”

    /   Beantwoorden  / 
 13. mark

  Ik denk dat hij bedoelt dat de wedstrijden van het Nederlands elftal niks waren tegen Servie en Ivoorkust. Ik vind het heel jammer voor Ivoorkust dat ze deze poule hebben getroffen, anders zouden ze inderdaad altijd door zijn gegaan, echt zonde, Ivoorkust wordt als het sterkste Afrikaanse land beschouwd, als je dan ziet dat Ghana zomaar met 6-0 van Tjechie had kunnen winnen en het met kunst en vliegwerk ` maar` 2-0 is geworden zegt dat genoeg denk ik. Dan moeten we niet zeuren over het mindere spel van Nederland.

    /   Beantwoorden  / 
 14. AJAX NSF

  Wat ik wil zeggen: het mindere spel van Nederland kan ook liggen aan de sterkte van Ivoorkust? Toch?
  Dus was het een hele mooie, nuttige overwinning tegen een sterk land.
  Alsof wij lachend van iedereen winnen…nee dus. Het kost vaak moeite.
  Maar dat is normaal, zie de Brazilianen.

    /   Beantwoorden  / 
 15. PSVrules

  Mark in het laatste heb je helemaal gelijk, er zijn in mijn ogen op dit moment veel kanshebbers op de wereldtitel en 2 landen (Argentina en Spanje) springen er iets bovenuit. Nederland heeft het qua resultaat tot nu toe super gedaan.

  Burry, van Bommel haalt Barca omlaag? Ja daarom is Barca met van Bommel landskampioen en CL winnaar geworden. Inderdaad een hele slechte prestatie!!! Jij hebt dus geen verstand van voetbal, dat is wel duidelijk met zulke uitspraken.

  Van Bommel speelt op het WK nog niet goed. Maar dan vind ik dat de enige 2 spelers die het waar maken Robben en Van Persie zijn. De verdediging is uitermate zwak en het middenveld is bij langer na niet dreigend/ aanvallend genoeg. Ruudje speelt ook niet goed maar 1 kans 1 goal is wel spitswaardig.

  De sterkste mannen vind ik Robben en Van Persie, de rest is matig en de slechtste zijn Mathijssen en HEITINGA.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Paul

  Robben bagger (weer blind bij eneigste kans in 2e helft, 2 man vrij voor doel….), Sneijder voor 2e x slechtste vh veld….Boulahrouz prima ingevallen !!
  V Persie is de echte ster, wel hoofd koel blijven houden Robin. Van Bommel doet het prima.

  Tegen Argentinie Kuyt een kans? v Persie op het middenveld? Sneijder lekker op de bank laten zitten svp

    /   Beantwoorden  / 
 17. PSVrules

  Mooi hoe iedereen het anders ziet!!! haha

    /   Beantwoorden  / 
 18. AJAX NSF

  Je wint met een heel elftal, je verliest met een heel elftal. Tuurlijk speelt de een beter dan de ander, maar het enige wat jij doet is bepaalde mensen de hele tijd afkraken. Dus Mathijssen en Heitinga moeten niet spelen. Wie dan wel?
  Volgens mij hebben we gewoon 6 uit 2 en is er niets aan de hand.

  En wat vonden we van de invalbeurt van V/d Vaart?

    /   Beantwoorden  / 
 19. PSVrules

  Je wint met een heel elftal, je verliest met een heel elftal, ik constateer de zwakke plekken van het elftal.

  Ooijer-Boulahruz-Mathijssen-Gio, dat vond ik redelijk gaan.

  En jij hamert niet op Gio en zijn fouten…..Heb ik ook al een aantal keer van jou gelezen……de pot verwijt de……

  invalbeurt van v/d/v vond ik redelijk. Ik had er eerlijk gezegd ook niet veel van verwacht. Sneijder zit in een ritme v/d/v helemaal niet dus ja ik kon er wel mee leven hoe hij stond te ballen.

    /   Beantwoorden  / 
 20. AJAX NSF

  Ik vond Gio de eerste wedstrijd niet goed. Maar ik heb nooit gezegd: hij moet eruit!! Zoals jij wel zegt over sommige spelers. Zolang ze winnen mag het elftal blijven staan van mij, hoewel ik v/d vaart sterk vond invallen.
  Trouwens je hebt geluk, Heitinga lijkt geblesseerd te zijn… :-)

  Maar vond jij het geen pingels? Ik zou razend zijn geworden als ik supporter van Ivoorkust zou zijn. Waren zuivere pingels.

    /   Beantwoorden  / 
 21. remco janssen

  @Ajax NSF, duidelijk dat Raffie nog niet de vorm heeft, maar Sneijder is te ligt voor krachtpatsers op het middenveld. Dat zag je bij Ajax, dat zie je bij Oranje. Raffie heeft meer ponem, meer gogme om het op z’n mokums te zeggen. Gaat de duels harder in. Daar gaat het om op een eindronde, hardheid. Daarom vind ik dat Van Bommel het goed doet in de zin dat hij hard de duels ingaat. Minder is het dat hij tactisch zeer zwak opereert en dat Cocu nu gewoonweg het loopvermogen mist om gaten te dichten. Tja, was Davids maar in vorm én mee. Zo’n speler missen we wel een beetje. En een goed tacticus. Misschien moeten Landzaat en Bommel gaan controleren, en Cocu als spelverdeler gaan staan. Zou dat een oplossing zijn? Ach, ik lul maar wat.

    /   Beantwoorden  / 
 22. PSVrules

  1 keer was een 100% strafschop, bij de 2de keer mag je niet klagen als hij erop ligt!!.

  Van Bommel mist niet het tacktisch vermogen. Dat heeft van Basten toch verklaard. Van Bommel voert nu perfect zijn taken uit. Cocu mist inderdaad kracht. Maar een 3 mans middenveld met 3 controlerende spelers, hmmm dat komt er echt geen bal meer voor de goal.

  Ach we zullen zien, misschien juichen we 9 juli met het hele land als Cocu de gouden bal omhoog houdt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.