Oranje ligt eruit, na ordinaire schoppartij met Portugezen

We mogen naar huis. Nu al. Al in de 1/8ste finale van het WK in Duitsland sneuvelde Oranje, na 1-0 verlies tegen Portugal. En daar viel niets op af te dingen.

Boulahrouz kreeg al vroeg geel. Dom geel. Want arbiter Ivanov is zo’n typische kaartenwapperaar. En Boulah mocht, na een naaistreek van Figo, met twee prenten=rood inrukken. Diezelfde Figo, die eigenlijk al rood had moeten krijgen voor een kopstoot op Van Bommel (die zich wel erg aanstelde). Portugal speelde de 2e helft met tien, later negen, man.
Niet dat tien Oranjespelers daar…

iets mee deden. Uitgespeelde kansen? Niet gezien. Bij Portugal wel eentje, genoeg voor de goal van (wéér) Maniche.

De echte oorzaak van het verlies, was de tactische keuze om Van Nistelrooij op de bank te houden. Kuijt deed het prima, daar niet van, maar hadden we niet beter met twee spitsen, en twee man op de vleugels, kunnen gaan spelen?

Het middenveld creërde andermaal niets, helemaal niets. Sneijder wandelde als een kaboutertje over het veld. Van Bommel ging alleen voor z’n eigen schotkans. Cocu was degelijk, da’s goed genoeg in de vaderlandse competitie maar niet op een groot toernooi. Robben zat in de zak van Miguel. Van Persie zag z’n medespelers te vaak over het hoofd. Kuijt werkte hard, maar ontbeert klasse.

De Portugezen schopten naar alles wat bewoog. Wij konden er trouwens ook wat van. Gingen mee in het intimidatievoetbal. Heel dom, want het duel heeft bij elkaar zeker tien minuten stil gelegen voor het geven van kaarten. En voor blessurebehandelingen. Zelfs Gio er nog af. Een record, dat dacht Snoeks althans, die vier kaarten op een WK.

Nu kunnen we naar huis. En blijkt maar weer hoe dom het was om geen groepswinnaar te worden. We hadden gewoon onze beste spelers moeten opstellen en Argentinië eraf moeten jagen (alsof dat gelukt zou hebben, maar goed). Mexico hadden we kunnen hebben.

Marco zal er niet op afgerekend worden. Hij is bezig met de opbouw van een team. Een team, dat pas hoeft te vlammen op het EK 2008. Het eerste kwalificatieduel is op zaterdag 2 september, tegen Luxemburg. Maar dan is er nog veel werk aan de winkel. Er staat een team, maar wel een team dat pure kwaliteit op cruciale plekken ontbeert om echt bij de top te horen.

Morgen zoals altijd, nu voor het laatst, een wedstrijd- en sfeerverslag in foto’s verzorgt door Oranje Fotoside.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

46 reacties op “Oranje ligt eruit, na ordinaire schoppartij met Portugezen

 1. Andre

  wat is de naam van die idiote scheidsrechter? en Waar is ie van? Ik weet zeker dat dat er iets mee te maken heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 2. remco janssen

  Ivanov, een Rus. Kaartenwapper, zag je al bij Frankrijk tegen Zwitserland. Vind hem niets te verwijten, behalve de rode kaart die Figo niet kreeg. Moeilijk waar te nemen, gebeurde in z’n rug. Assistent stond er ver van af.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Justin

  Jammer, maar zoveel schotkansen en er geen een maken ?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Flevokarper

  Laf anti voetbal al 3 wedstrijden lang.
  Van Nistelrooij al 3 wedstrijden super slecht!!!
  Die nerd scoord zelden , zelfs kluivert had er meer in liggen op zijn leeftijd.

  Van Persie over het paard getilde voetballer , te grote bek en niets presteren.
  Geen davids en Huntelaar , maar Jaliens en van Bommel.
  Zware aanfluiting.
  Volg Duitsland maar , die spelen Nederlands aanvallend voetbal.
  Daar kunnen ze zelfs in Nederland een dikke vette punt aanzuigen.,
  Van basten VEEL te verdedigend.
  En volgens Johan is aanvallend voetbal de beste verdediging.,
  Kijk o.a maar naar Argentinie.

  Van basten met laf voetbal kom je er niet , ik zie liever Bert van Marwijk , of een Guus hiddink.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Voetbalfan

  Klote klote klote! Goed gespeeld, maar oh oh oh wat laf dat portuGAL!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Veertje

  Wahaha,, toch nog iemand die niet voor Nederland is zo te merken.. :P Ik vind het zelf ook wel jammer dat Davids er niet meer in zit,, was mijn favo nederlandse speler.. (A) mhja,, ik ben toch voor Spanje,, vind de wedstrijden van Nederland beetje saai..

    /   Beantwoorden  / 
 7. Veertje

  (oeh,, dubbelpost srry..)

  Ik vond het egt zielig voor Ronaldo,, maar hij zag er super SWEET uit toen ie moet huilen..!!(A)

    /   Beantwoorden  / 
 8. AJAX NSF

  Quote: “Uitgespeelde kansen? Niet gezien”
  Sorry?? Bal op de lat? niet gezien?
  Kuijt alleen op de keeper af? niet gezien? Heb je gezopen ofzo?

  Oh ja, meneer Advocaat maakten we af na zoiets, en Van Basten is nog steeds de held? No way, weg met die gast. Hij is eindverantwoordelijk. Simpel.

    /   Beantwoorden  / 
 9. remco janssen

  Ik had het over uitgespeelde kansen, niet over ballen die voor de voeten vallen.

    /   Beantwoorden  / 
 10. burry

  lief gezegt van je veertje. maar ik vind het LEKKER voor van basten dat we eruit liggen, al vanaf zijn 1e minuut als coach walg ik al van die gozer. 20x zonder verlies, tot italie kwam en gelijk ten onder, het selectiebeleid is eigenzinnig en onrealistisch, het voetbal is niet om aan te zien (en maar lullen over aanvallend voetbal enzo, zelfs italiaans voetbal is nog aanvallender / rendamentvoller dan wat van basten heeft laten zien) en hij is bijna net zo wisselvallig als danny blind met zn opstellingen. jammer dat we EK 2008 ook nog met hem moeten doen, ik ga me maar eens kandidaat stellen bij de KNVB, ik weet zeker dat als ik een eigen selectie / tactiek neer kon zetten minimaal ook achtste finales had gehaald dit WK. van basten heeft zoiezo 5 selectie plaatsen verneukt terwijl davids of seedorf en huntelaar dr aan 2 meer dan genoeg hadden gehad(jaliens, babel, vd vaart, kromkamp of mathijssen, vennegoor, of had em meer speeltijd gegeven als je zo heilig in de breekijzer rol gelooft (wat trouwens een onzinnige rol is; zorg dat je mensen hebt die 90 minuten lang iets kunnen forceren) maarja vooral JAMMER, uitgerekend van basten zou beter moeten weten met zijn verleden, maar net als blind goede voetballer, als coach 10x NIKS!

    /   Beantwoorden  / 
 11. burry

  van bommel is trouwens ook een verpestte selectie plaats, dat die gozer zoiezo ooit aangenomen is bij barcalona

    /   Beantwoorden  / 
 12. Wosko Jagora

  ‘Cocu was degelijk’ vind ik toch een te magere kwalificatie. Cocu was samen met Van Persie de aanjager van die aanvallende impulsen die Oranje er wél wist uit te persen. Cocu was over het hele veld te vinden en kreeg ook de grootste kans van de wedstrijd doordat hij voor de zoveelste keer sterk mee optrok het strafschopgebied in. Zie ook mijn website voor mijn eigen kijk op deze wedstrijd.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Vissarion

  Iedere voetbalwedstrijd is toch gewoon een ‘ordinaire schoppartij’ ?
  Nobelprijs voor Ivanov !

    /   Beantwoorden  / 
 14. mark

  Jammer, Portugal heeft eigenlijk geen kans gehad, maar nu komt uit wat ik voor het wk al zei, als van Nistelrooy niet goed speelt of geblesseerd is heeft hij geen vervanger, die had hij gehad als hij Huntelaar mee had genomen, in plaats daarvan kiest hij voor Vennegoor of Houthakker en verlies je dus gewoon omdat je geen afwerker hebt. Psvrules, ik mag toch hopen dat je nu je ongelijk toe gaat geven tav de keuze voor VOH ipv Huntelaar, dat werd gisteren helaas pijnlijk duidelijk. Kuyt is niet goed genoeg voor een basisplaats en heeft veel meer kansen nodig dan van Nistelrooy, als hij van Nistelrooy had ingezet was het waarschijnlijk anders geweest, een onbegrijpelijke domme keuze die ons de kop gekost heeft, ik snap er helemaal niks van.

    /   Beantwoorden  / 
 15. erikjan

  denk niet dat je VOH thuis had moeten laten, maar denk toch echt dat een van rechtsbacks zoals kromkamp of jaliens thuis had kunnen blijven en huntelaar meenemen.
  Is een 4-4-2 systeem voor de EK-kwalificatie geen idee? met huntelaar en van nistelrooy samen voorin, robben en van persie op de zijkanten met goede ondersteuning door gio en boulahrouz (misschien te aanvallend)
  op het middenveld centraal van bommel verdedigend en van der vaart aanvallend (cocu zal toch wel een punt zetten achter zijn interlandlopobaan). centraal achterin ooijer en mathijssen houden. in de goal zal het moeilijk worden vd sar te evenaren, als die tenminste stopt, zie hem nog wel doorgaan tot 2008.

  het middenveld werd dit wk wel erg vaak overgeslagen of overlopen dus daar moet toch iets veranderen.

  dit is mijn mening, reacties zijn welkom

    /   Beantwoorden  / 
 16. mark

  4-4-2 is niks, Nederland maakt juist het verschil door met 3 spitsen te spelen, ook Kromkamp en Jaliens hadden thuis kunnen blijven ja, naast VOH overigens, Davids had mee gemoeten, hij had het middenveld van de broodnodige power kunnen voorzien. De keuze voor Kuyt in de basis was dramatisch en dom, hij heeft veel meer kansen nodig dan van Nistelrooy, met Ruud hadden we waarschijnlijk wel gewonnen, Marco waarom in godsnaam???

    /   Beantwoorden  / 
 17. dennis

  die vuile kut scheids! gvd! nog no0it 4 rode kaarten in een wedstrijd uitgedeeld!
  maar wat denk je dan van die focking figo die mogool! pff en de scheids trapte in al sn trucjes!
  ik hoop dat portugal er uitvliegt die motherfockers verdienen het niet om door te gaan!

  HOLLAND, HOLLAND, HOLLAND!

    /   Beantwoorden  / 
 18. bruno cominotto

  Van Basten valt niks te verwijten en de scheids eveneens. De meeste kaarten waren terecht, doch vond ik dat Figo rood moest krijgen. Hij heeft de intentie om een kopstoot te geven, slecht voorbeeld voor alle jonge kijkertjes. Kuyt is een werker, maar mist het vernuft van een klassespits. Oog in oog met Ricardo, moet je de bal stiften. En laten we eerlijk wezen, het geluk ontbeerde. Voor hetzelfde geldt gaat die bal van cocu binnen en krijgen we een andere wedstrijd. Nog 1 suggestie : nu kunnen we de slogan op de spelersbus veranderen : Holland op weg naar gouda. Maar ja want is het voor hollanders moeilijk bescheiden te blijven he. Deutschland weltmeister. holland holland alles ist vorbei mein freunden. Doch sneu voor marco.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Nando

  We did it manetje, een groot bek kan er nie3ts aanveranderen, HOLland is gewoon niet goed geef het toe

    /   Beantwoorden  / 
 20. tresa

  dacht ik toch volgens de tv-gids naar een leuke voetbalwedstrijd te kunnen kijken, krijg ik zo’n waaaaaaardeloze maffiafilm op de buis en nog een lange ook. zonde van mijn tijd. Het was een film met een heleboel benen waarvan er steeds meer verdwenen. bah bah bah bah

    /   Beantwoorden  / 
 21. Raimon

  Wat baal ik zeg dat Oranje weer is een keer is uitgeschakeld op een idiote en oneerlijke manier.
  Bij die Ivanov hadden ze meteen een kogel door z’n kop moeten jagen. En die Figo dan met z’n zogenaamde “hoofdwond” waardoor Boulahrouz een rode kaart opliep, Het is toch niet normaal meer dat een scheids meteen die Figo gelooft? En geen eens goed kijkt wat er nou echt gebeurd is. pff wat een kaartenneuker is die Ivanov zeg! Die kerel heeft gewoon de wedstrijd vermoordt met die kaartenregen van hem!!!
  Mag Oranje dan nooit geen kampioen meer worden?
  Echt ongelovelijk gewoon!!!
  Wel mijn complimenten aan Marco van Basten, want hij heeft Oranje toch een heel nieuw gezicht gegeven. en onder hem zijn er vele nieuwe spelers opgestaan, en hebben talenten zich kunnen ontwikkelen. Ik denk persoonlijk dat van Basten wel wat standvastiger moet gaan selecteren en van Oranje in de komende 2 jaar echt een hechte spelersgroep moet gaan maken. Ik hoop ook echt dat over 2 jaar de spelersgroep wat ervarender en krachtiger is, want ik denk dat we dan best weleens de titel kunnen binnen gaan slepen.
  Over 2 jaar gaan we ‘t doen!!

    /   Beantwoorden  / 
 22. Nando

  Jullie zo negatief, kunnen jullie niet tegen verliezen of zooooooooo?

    /   Beantwoorden  / 
 23. Sanne

  ooh alsjeblieft.. meisjes van 13 ga alsjeblieft geen berichtjes plaatsen van hoe lekker christiano wel niet is.. jullie kijken niet eens voetbal, maar hebben gehoord dat NL tegen Port moest en dan in een keer kijken he?

  Cristiano blijft en is een huilebalk!

  Het wicht.

  Greetz San

    /   Beantwoorden  / 
 24. Nando

  een man mag zeker huilen, maar niet vanwegen verlizen zoals HOLlanders doen

    /   Beantwoorden  / 
 25. Anne

  Waarom altijd zeiken als het team verloren heeft? Altijd denken mensen dat ze het beter weten, altijd kon het beter volgens sommigen. Toch vond ik dat ze een leuk potje voetbal hebben laten zien, jammer dat de bal er steeds niet in wilde, werklijk jammer..
  Hopelijk komt de tijd van Van Nistelrooy wel weer, toch heeft hij het in zich. In de vorige wedstrijden kreeg hij zijn kansen niet…maar het komt goed!!!

    /   Beantwoorden  / 
 26. Anne

  En trouwens, Van Basten heeft het netjes gedaan: van de 20 wedstrijden die er gespeeld waren slechts 2 verloren…we kunnen hem toch niets verwijten?! Gewoon domme, domme, domme pech hing er over de wedstrijd en dan nog eens die ***scheidsrechter. Volgens mij had íe teveel vodka op ofzo…nouja

    /   Beantwoorden  / 
 27. Vissarion

  De Portugezen kwamen aan en gingen in het doel staan kakken;
  Zodat dat watje Van Der Sar in de stront zou zakken.

  (Refrein): Nederland, Oh Nederland jij werd geen kampioen, t-was zonde van de zendtijd en daar kun je het mee doen.

  De visboer bakt zijn schol;
  De bakker bakt volkoren.
  Oranje bakt er niets meer van
  want ze hebben weer verloren.

  (Refrein): Nederland, Oh Nederland jij werd geen kampioen, t-was zonde van de zendtijd en daar kun je het mee doen.

    /   Beantwoorden  / 
 28. Ben

  Maar voor wie zijn we nu? Ik hoop in elk geval dat Engeland van Portugal wint! En we staan met zijn allen natuurlijk achter Guus en Australië!

  (En heel stiekem hoop ik dat Figo nog een keertje een flinke schop krijgt…)

    /   Beantwoorden  / 
 29. Lisanne

  jesus hee…bestaat voetbal dan alleen maar uit eerlijk zijn??nee dus, oke, figo deed wat overdreven…maar om hem nou helemaal onder te zeiken, kan hier in nederland niemand tegen zn verlies ofzo? moeten ze dan altijd de beste zijn? het kwam gwoon omdat ze veel te zeker van zichzelf waren… portugal weer onderschat ofzo? de reactie naar portugal toe die er nu zijn, slaan nergens op. Misschien moeten we het een keer over Robben hebben ofzo? Die zich de hele tijd laat vallen? Of is dat wel allemaal goed en leuk enzo?

    /   Beantwoorden  / 
 30. Lisanne

  best laf eigenlijk, want nederland ging gewoon in het intimidatie voetbal van portugal mee, en dan alleen zeiken op portugal, terwijl het toch echt nederland was dat verloor

    /   Beantwoorden  / 
 31. meike

  nederland en portugal waren gelijkwaardig. het is gewoon jammer dat boula maniche liet lopen, had niet gehoeven.. figo was idd een lul, maar zo heb je ze ook bij nederland.. en weetje het kan me niets schelen.. dan heeft portugal toch maar lekker gewonnen… alleen vind ik het wel jammer, want nederland speelde toch een tikkeltje beter voetbal en heeft het meeste balbezit gehad,.. helaas.. over 4 jaar beter. nieuwe spelers, nieuwe kansen.. en onthouddtt VAN BRONCKHORTST DOET HET UM (L)

  (L) GIOVANNI VAN BRONCKHORST FAN (L)

    /   Beantwoorden  / 
 32. Nando

  ik hoop dat je dodogereden wordt op je stom fiets

    /   Beantwoorden  / 
 33. Nando

  als je engels wil schrijven moet je eerst leren want Fuckers schrijf je met U so FUCK YOU boerenlul

    /   Beantwoorden  / 
 34. Rafael

  Heitinga is echt niks man in Duitsland net als sneijder die 2 horen er eigenlijk nie bij

  Mathijsen speelde al helemaal niks klaar

  Ruud had die kansen cker afgemaakt ( cocu en kuyt)

    /   Beantwoorden  / 
 35. Rafael

  k weet niet hoor maar manuche was niet van Khalid die man was van V. Bommel

  Ronaldo was van Khalid..!!

    /   Beantwoorden  / 
 36. Rafael

  maniche

    /   Beantwoorden  / 
 37. mark

  Nando, donder op mongool met je domme commentaar, Portugal heeft helaas onterecht gewonnen, het was een domme keuze om Kuyt in te zetten ipv van Nistelrooy, die was waarschijnlijk effectiever geweest en dan had Nederland gewoon gewonnen. Sommige keuzes van van Basten zijn onbegrijpelijk en helaas ook beslissend geweest, het niet meenemen van Davids en Huntelaar en het niet kiezen voor van Nistelrooy, met als klapstuk de grootste zak hooi inbrengen die ooit in Nederland gevoetbald heeft, VOH, Marco wou je gewoon verliezen? Gok je ook op je eigen wedstrijden? Een andere verklaring heb ik niet, dit is bijna erger dan de wissel van Robben, onbegrijpelijk, lomp, belachelijk….

    /   Beantwoorden  / 
 38. dennis

  Vind niet dat portugal terecht gewonnnen heeft maar ja das ook niet belangrijk!

    /   Beantwoorden  / 
 39. burry

  van basten moet aftreden, danny blind had t nog beter gedaan

    /   Beantwoorden  / 
 40. Schade holland allse ist vorbei

  iedereen die heer loopt te zeiken op kuijt moet eens kijken naar snijder want die vern*ukte ook elke strafschop. en ik hoop dat die kut schijds snel naar rusland teruggestuurd word

    /   Beantwoorden  / 
 41. mark

  Nou het ligt niet aan Sneijder hoor, en ondanks de afschuwwekkend slechte scheids zijn we gewoon niet slim genoeg geweest en heeft van Basten zelf bepaalde voorwaarden gecreerd die Nederland minder gevaarlijk maakten, zoals het uit de wedstrijd houden van Ruud, kapitale en domme blunder die ons helaas het wk gekost heeft, even afgezien van het thuis laten van Davids en Huntelaar, als hij iemand kon gebruiken was het vooral Huntelaar wel, maar hij liet hem thuis voor VOhouthakker, de afloop is helaas bekend, van Basten deelt ook mee met een goksyndicaat, een andere verklaring heb ik niet, als je wilt verliezen moet je losers opstellen en winnaars op de bank laten, Pekerman kwam er nog mee weg, van Basten helaas niet.

    /   Beantwoorden  / 
 42. Lisanne

  blij dat iedereen niet meer zo loopt te zeiken van wat figo allemaal heeft gedaan..
  het is er wel diep ingehakt blijkbaar. Het was wel erug irritant, want kom op zeg, t hoort gwoon allemaal bij voetbal…bij sport

    /   Beantwoorden  / 
 43. Larry Cooke

  Dat gelul over die scheids, zeg. Zette hij de toon of waren het de Oranje-spelers Van Bommel en Bouhlarouz? Hij heeft geen onterechte kaart getrokken. Werkelijke geen enkele. Hoogstens er een paar over het hoofd gezien. Een schoppartij als deze is als scheidsrechter nauwelijks te regisseren.

    /   Beantwoorden  / 
 44. jan

  dan is het nog steeds de functie van de scheidsrechter om de wedstrijd in de hand te houden en dat heefthij niet bepaald gedaan

    /   Beantwoorden  / 
 45. ik

  dat van figo was puur alleen wraak!

    /   Beantwoorden  / 
 46. Me

  Ik vOnd de sCheidsreChter zOo ontereCht..!!
  Hij strOoide gewoon met kaarten!! Er zijn gelOof ik nOg nOoit zOveel rode en gele kaarten op één wedstrijd geweest. Als er een betere sCheids was…dan was de wedstrijd vast anders verlOpen! ECht jammer dat ze het niet hebben gehaald. Maar ondanks alles hebben ze tOch gOed gespeeld op het WK! HOpenlijk vOlgende x beter!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.