Van Nistelrooij: ‘Van Basten selecteert naar ik-mag-je-gehalte’


Ruud van Nistelrooij snapt er niets van dat hij door bondscoach Marco van Basten, nota bene zijn jeugdidool, zo keihard is afgeserveerd (in Sportweek). ‘Het jammere is dat de bondscoach zich niet alleen laat leiden door voetbalkwaliteiten van spelers, maar ook door andere dingen. Ik noem dat het ik-mag je-gehalte.’ Daar had ik nog nooit van gehoord. Zou zo in het nieuwe Groene Boekje passen. Nou, dan mag Marco dus Van Bommel óók niet. Van the Man: ‘Hij wil bepaalde persoonlijkheden gewoon niet in zijn selectie hebben. Zég dat dan. Draai er niet omheen. Meteen na het…

WK zei ik tegen mensen in mijn directe nabijheid: dit was het, Van
Basten zal me niet meer oproepen. Dat gevoel had ik.’

‘En nu sta ik hier
in de verleden tijd over het Nederlands elftal te praten. Dat is raar.
Niet dat ik ooit zal bedanken hoor, dat niet. Ik hoor daar gewoon te
staan, daar ben ik van overtuigd. Maar ik schijn er nu niet meer bij te
horen. Terwijl ik denk dat het Nederlands publiek er recht op heeft om
de beste spelers van het land in Oranje te zien. Ik vind dat ik erbij
hoor.’

Van Nistelrooij spreekt over de meningsverschillen na
Nederland tegen Ivoorkust. ‘Hij vond dat ik alledrie de poulewedstrijden
slecht had gespeeld op het WK. Nou, als hij me tegen Ivoorkust slecht
vond, is het misschien ook wel beter om niet met elkaar te werken.’

Raar verhaal dit allemaal. Ik snap het nog steeds niet, eigenlijk. Eén duel eruit, oké, maar hij is een topspits.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

9 reacties op “Van Nistelrooij: ‘Van Basten selecteert naar ik-mag-je-gehalte’

 1. PSVrules

  Remco, Cruiff en van Basten moeten van Bommel ook niet, das toch wel duidelijk he. Van Basten kijkt meer naar andere dingen dan naar voetbal, dat bewijst hij met de selectie van Heitinga.

  Van Basten moet per direct ontslagen worden, dan kan Co Adriaanse Nederland europees en wereldkampioen maken.

  Van Basten ziet het WK toch maar als een training, dat heeft hij zelf herhaaldelijk gezegd. Nou een coach die het WK als training ziet…….tja, wat moet ik daar nog op zeggen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jesper

  Je hebt gelijk PSVrules,
  Van Basten moet inderdaad ontslagen worden.

  Als ik of jij mocht kiezen zouden we alletwee kiezen dat Marco weg moet.
  Het zit hem gewoon in het figuur, niet hoe ze spelen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Erwin Janssen

  Kom op!! Van Basten is zijn geloofwaardigheid allang kwijtgeraakt! Het structureel selecteren van spelers uit vorm of bankzitters, terwijl hij bij zijn komst toch echt verklaarde dat niet te doen. Daarbij is het triest om Maduro op te roepen. Die gozer kan echt helemaal niks, gelukkig is ten cate daar nu ook achter.

    /   Beantwoorden  / 
 4. PSVrules

  Selectie van een Meerdink, Maduro en Heitinga terwijl je dan toppers als Nistelrooij, Bommel en Davids thuislaat.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Michael

  Laten wij allen zingen:
  Cootje come back
  Cootje come back
  Cootje Cootje Cootje come back.

    /   Beantwoorden  / 
 6. god pist over dirk

  eerst even over psv rules oja laat me lachen, looser!!! maar goed over van basten ben ik het met je eens weg met die mafkees en al die andere idioten die om hem heen hangen als dickie de voetballers die van basten selecteert er in had gezet had hij binnen een uur op de brandstapel gestaan. en dan die opmerking dat we met al die andere ook nog nooit wat hebben gewonen dat is waar maar we gingen ook niet af zoals met van bastens zijn jongens tegen italie en de voorronde van het wk.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Jafeth P

  De zogenaamde kenner Cruijff bij het NOS gisterenavond dan. Een kenner moet volgens mij objectief blijven maar hij vond dat van bommel de zogenaamde jeugd niets kon leren EN MEERDINK ZEKER WEL? wat een gezeik.
  nee die van basten mag van mij oprotten naar italie ofzo. En dan advocaat afzeiken elke keer weer ik zeg niet dat advocaat alles is maar hij selecteerd teminste ECHT de beste spellers van Nederland. Maar hey het EK is dadelijk de training op het volgende WK wat een zielige trainer ben je dan.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Roger

  Mijn dank gaat uit naar Ruud en Mark. Dat noem ik nu nog eens ballen hebben!!!!

  Oprotten van basten!!!!!!!!!!!!
  Cruif blijf verschijn aub niet meer voor een camera!!! En doe vooral je mond nietopen! Leer eerst eens fatsoenlijk ABN!! In deze tijd zou je blij zijn met een basisplaats bij MVV.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Thijs

  Van Basten is te kinderachtig voor woorden, als iemand het niet eens is met zijn beslissingen dan stuurt hij die gene meteen de laan uit. En nu er andere spelers geblesseerd zijn mogen van nistelrooij en van bommel wel in eens komen opdraven. Ik vind het pure klasse van deze twee beste spelers van nederland om te bedanken en niet meer onder van basten te spelen.

  Ik zit al te wachten op het bericht dat van der Sar bedankt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.