Nederlands Elftal kan het EK winnen

Nounou: bondscoach Marco van Basten gelooft dat Oranje volgend jaar een goede kans maakt om met de Europese titel aan de haal te gaan. De oefenmeester zegt dat op de website van de KNVB. "Áls we ons plaatsen, want dat is vanzelfsprekend een eerste vereiste," (dat getuigt al van inzicht, red.) "…dan hebben wij

kans om het EK te winnen. Dat komt omdat wij in de afgelopen vier jaar als team goed naar elkaar zijn toegegroeid", aldus Van Basten. "We hebben bovendien grotendeels dezelfde selectie als tijdens het WK van twee jaar geleden. Spelers zijn dus ouder, meer ervaren en rijper geworden en dat is positief"

Behalve kwaliteit zijn er volgens de bondscoach nog enkele zaken die tijdens een toernooi belangrijk zijn om kans te maken op de titel: "De vorm van de dag, hoe je als team in het toernooi groeit, wat geluk, enzovoort, zijn, als je met zestien goede landen een toernooi speelt, zaken die doorslaggevend zijn." En de rol van de bondscoach, Marco, hoe zit het daar mee?

Trouwens: gaat Van Basten niet gewoon naar Ajax?

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

6 reacties op “Nederlands Elftal kan het EK winnen

 1. Milo

  Ik weet zeker dat nederland het niet gaat redden om de titel te winnen. Als je al blij bent dat je van de kleinere landen wint zoals Luxemburg en Albanie, met alle respect hoor maar dat zijn geen grote landen. Als Nederland nou tegen Portugal, Italië, Engeland, Duitsland of Rusland had gewonnen, oké dan had Nederland wel een kans gehad maar in Deze poule heb je alleen maar Roemenië en Bulgarije als serieuse tegenstanders. Ik wil er best wel in geloven dat Nederland kampioen word maar dan moet het wel anders gaan spelen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. piet

  ik vind dat ze niet naar het EK mogen gaan met de instelling dat ze het eventjes gaan winnen.
  maar ik vind dat ze er heen moeten gaan met de instelling van: we doen wat we kunnen en we gaan strijden voor elke punt!
  dit soort uitspraken zijn nutteloos. want je kan wel zeggen dat je DENKT dat je gaat winnen maar doe het nou maar eerst voor er zulke uitspraken gedaan worden!!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jan

  Dat we eventjes gaan winnen roepen ze bij alle toernooien sinds 1988. Eerst maar even de poule doorkomen denk ik.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Milo

  Als we de poule niet doorkomen Jan dan moeten we ons maar gaan schamen denk ik?

    /   Beantwoorden  / 
 5. ari

  frankrijk wint de pool denk ik.als nederland speelt net als nu mogen ze blij zijn als ze 3e worden van hun pool

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hsm-j

  nerderland is niet de worold kapoein geworden maar die van mij .
  en lulie zijn de beste van nerderland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.