Geen steun van het Nederlands Elftal-publiek…

Vooropgesteld: ik vind het schitterend, zo'n Oranje-invasie in plaatsen waar het Nederlands Elftal moet spelen. Oranje pleinen, een goede sfeer, geen wanklanken… Maar laten we het ook eens op een nuchtere manier bekijken: wat voor steun heeft het Nederlands Elftal eigenlijk aan het oranje-legioen?

Voor de wedstrijd denk ik dat het wel snor zit. Ik kan me zo voorstellen dat het als speler schitterend is om het veld op te komen en in het stadion zo'n oranje massa te zien. En ook als het goed gaat op het veld, kan het best sfeervol zijn, op de tribunes. Dan wordt er druk gewaved en worden er vrolijke feestliedjes gezongen.

Maar in hoeverre heb je iets aan het Nederlands Elftal-publiek als je achter staat?

De Russen waren gisteren in het Stadion in de minderheid, maar je hebt ze veel meer gehoord en gezien. En eigenlijk was dat tegen Roemenië niet anders… Trouwens, bij die 4-1 maakten ook de Franse supporters grote delen van de wedstrijd veel meer herrie dan de Nederlandse, juist om te proberen de Franse ploeg naar voren te schreeuwen. Of neem eens een voorbeeld aan die Turken, die bij een achterstand in een wedstrijd niet zitten te kijken, maar hun hele ziel en zaligheid in de strijd gooien en juist alleen maar harder staan te zingen en te schreeuwen!

Daar ontbreekt het eigenlijk altijd bij de Nederlandse fans. Of is er iemand die zich wedstrijden kan herinneren dat het oranjepubliek de ploeg over een dood punt heeft geschreeuwd?

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

12 reacties op “Geen steun van het Nederlands Elftal-publiek…

 1. Henry

  ZELDZAAM GOED GEZEGD!

    /   Beantwoorden  / 
 2. flepke

  Oranje “legioen” is geen voetbalvolk.
  Meeste zijn carnavaleske figuren die met de hype meegaan, en daarom hoor je niks in het stadion. Heb je gezien hoe matjes het juichen ging bij de 1-1??
  Ik zou ongeveer van de eerste ring omlaag springen als dat bij mijn cluppie gebeurde, schreeuwen. Wat ik op tv zag, vond ik matjes.
  “sta op als je voor holland bent” ROT OP en geef echte voetbaldieren de kaarten, ik denk dat de spelers daar nog voor zouden willen bijlappen

    /   Beantwoorden  / 
 3. Sergey

  Helemaal mee eens…. 90% komt toch voor het zuipen en feesten i.p.v. het fanatisme. Sommige zijn er alleen maar om ze raar mogelijk voor de dag te komen…. “Kijk mij eens grappig zijn met mijn bos wortelen op mijn kop”

    /   Beantwoorden  / 
 4. Geert

  “maar hun hele ziel en zaligheid in de strijd gooien”. Dit geldt niet alleen voor de supporters maar ook voor de spelers zelf. Wat hebben die over het paard getilde spelers van ons te winnen, eer??. Zelf het zingen van het volkslied is hun teveel.

    /   Beantwoorden  / 
 5. sjonnie

  Ik dacht de enige te zijn die er zo over dacht!! Altijd maar dat gelul op t.v. van oh, wat hebben wij toch een goeie supporters. Carnavalsvierders zijn het, denk dat ze niet eens weten wat supporten inhoud, zonder al die mallotige uitdossingen, blijft er NIETS over van die “geweldige” supporters.. De waarheid is hard!!!

    /   Beantwoorden  / 
 6. twente03

  inderdaad, ik schreeuwde me de longen uit het lijf met de 1-1. maar ik ergerde mij de ballen uit de broek het zogenaamde legioen. vrijwel de hele wedstrijd niets van zich liet horen. ik had in dat stadion echt wel het nederlands elftal naar voren willen schreeuwen, maar goed, ik ben ook niet iemand die er als een achterlijke bij loopt net of het carnaval is.

    /   Beantwoorden  / 
 7. oranje carnavalsupporters

  Ik ergerde me dood gisteren aan de zogenaamde oranje legioen,
  Ze staan er nooit als de ploeg hun steun nodig heeft. Je hebt niks aan ze die carnaval supporters andere Europese landen hebben teminste nationale trots dat zie je bij oranjesupporters die zijn muistil als hun ploeg achterstaat.
  Die twaalfde man is er gewoon niet bij oranje! Als er maar feest en carnaval is denken.Zo zul je nooit prijzen pakken!!

    /   Beantwoorden  / 
 8. hahaha

  NEDERLANDERS zijn GEEN TROTS VOLK !!
  Ze denken alleen maar aan bier drinken en CARNAVAL vieren stelletje idioten ! ik walg van jullie
  Wij TURKEN HEBBEN ONS TROTS : OVERAL EN ALTIJD !!!!!!!!
  Opdonderen nederlanders WIJ TURKEN ZIJN DE BESTE !! WIJ WINNEN DE EK !

  Nederlands volkslied:… DUITS BLOED….hahahahahahha
  reacties van “rasechte” nederlanders zie hieronder: (ik lach me rot hoe zielig nederlanders zijn OPDONDEREN NET GOED HAHAHAHAHAH):

  Oranje “legioen” is geen voetbalvolk.
  Meeste zijn carnavaleske figuren die met de hype meegaan, en daarom hoor je niks in het stadion. Heb je gezien hoe matjes het juichen ging bij de 1-1??
  Ik zou ongeveer van de eerste ring omlaag springen als dat bij mijn cluppie gebeurde, schreeuwen. Wat ik op tv zag, vond ik matjes.
  “sta op als je voor holland bent” ROT OP en geef echte voetbaldieren de kaarten, ik denk dat de spelers daar nog voor zouden willen bijlappen

  Helemaal mee eens…. 90% komt toch voor het zuipen en feesten i.p.v. het fanatisme. Sommige zijn er alleen maar om ze raar mogelijk voor de dag te komen…. “Kijk mij eens grappig zijn met mijn bos wortelen op mijn kop”

  “maar hun hele ziel en zaligheid in de strijd gooien”. Dit geldt niet alleen voor de supporters maar ook voor de spelers zelf. Wat hebben die over het paard getilde spelers van ons te winnen, eer??. Zelf het zingen van het volkslied is hun teveel.

  Ik dacht de enige te zijn die er zo over dacht!! Altijd maar dat gelul op t.v. van oh, wat hebben wij toch een goeie supporters. Carnavalsvierders zijn het, denk dat ze niet eens weten wat supporten inhoud, zonder al die mallotige uitdossingen, blijft er NIETS over van die “geweldige” supporters.. De waarheid is hard!!!

  inderdaad, ik schreeuwde me de longen uit het lijf met de 1-1. maar ik ergerde mij de ballen uit de broek het zogenaamde legioen. vrijwel de hele wedstrijd niets van zich liet horen. ik had in dat stadion echt wel het nederlands elftal naar voren willen schreeuwen, maar goed, ik ben ook niet iemand die er als een achterlijke bij loopt net of het carnaval is.

  Ik ergerde me dood gisteren aan de zogenaamde oranje legioen,
  Ze staan er nooit als de ploeg hun steun nodig heeft. Je hebt niks aan ze die carnaval supporters andere Europese landen hebben teminste nationale trots dat zie je bij oranjesupporters die zijn muistil als hun ploeg achterstaat.
  Die twaalfde man is er gewoon niet bij oranje! Als er maar feest en carnaval is denken.Zo zul je nooit prijzen pakken!!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Tom

  @ hahaha: rare naam heb je, is dat een echter Turkse naam?!

    /   Beantwoorden  / 
 10. Jasper

  Komt omdat al die hockeylui erzitten. Het is onbetaalbaar voor echte supporters..

    /   Beantwoorden  / 
 11. Grobbekuiken

  Als die oranje imbecielen nou eens ECHT hun longen uit hun lijf hadden geschreeuwd dan had het 11-tal daar zeker veel steun aan gehad.
  Maar de hockey mevrouwen en meneren zitten na één mislukte aanval muisstil te hopen dat er een strafcorner wordt uitgedeeld aan de onzen, en worden alsmaar stiller en stiller als dat niet gebeurd.
  Namaak publiek is het….Marco heeft vast kunnen wennen!

    /   Beantwoorden  / 
 12. de hond

  Voor die mongool van een haha

  Wij winnen DE ek!!!!!! hahahahah

  Zal je niet eerst eens nederlands gaan leren?? Dan mag je pas wat zeggen tegen ons trotse nederlanders!!!! Echt weer zo’n walgelijke turek die weer bijdehand moet gaan zitten doen!! Wees jij maar lekker trots jongen, tegen die duitsers liggen die geiten er toch uit!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.