Oranje: Van Persie knalt, Huntelaar valt

Typisch, dit Oranje, zo gisteren tegen Wit-Rusland (3-0). Zit eigenlijk niemand met – om het op z’n bargoens te zeggen – ponem in. Behalve Van Persie, die tijdig stopt met zuigen bij de scheids en doet wat-ie moet doen: scoren. En dan gaat hij los: wat een goals! Die treffer van Kuijt was ook de klasse en brille van de Arsenal-speler hoor.

Gek toch dat die Klaas-Jan Huntelaar in zo’n dipje zit. Goede spits, topspits in de dop eigenlijk. Maar zit even niet lekker in z’n vel. Maar wordt ook niet gesteund door Van Basten zo…

lijkt het.

Desondanks goeie keuze om Babel erin te brengen, gelijk kwam er meer dreiging tegen de stugge Wit-Russen. Huntelaar is bezig met vallen, zoals het gaat als jong ventje, met vallen en opstaan. Het krachthonk in kerel! Neem een voorbeeld aan Kuijt, wat een spiermassa is die geworden. Foto KNVB.nl

23 reacties op “Oranje: Van Persie knalt, Huntelaar valt

 1. Maarten

  Huntelaar bracht aanvallend nauwelijks iets. Jammer voor hem, maar hij is inderdaad een beetje uit vorm. Want iedereen weet wat hij kan. Dat hebben we vorig seizoen wel gezien.

  Toch vond ik het Nederlands Elftal zwak spelen. Vooral Heitinga en de Jong speelden zwak. Sneijder en Van Persie blonken uit.

  Er valt nog veel te sleutelen aan dit elftal.

    /   Beantwoorden  / 
 2. F.Heeren

  Ik weet niet waarom jullie Huntelaar afkraken maar goed, het feit is gewoon dat als Van Persie alleen in eigen belang denkt en niet eens een keer overspeelt dat Huntelaar nooit zal scoren….. Maar ja das mijn mening

    /   Beantwoorden  / 
 3. Luc

  Huntelaar overkomt nu hetzelfde als V. Nistelrooij. Het is dus onterrecht dat hij gepasseerd is. Ik weet zeket dat dit nederlands elftal met V.Bommel ipv De Jong en Ruud ipv Huntelaar met grotere cijfers van Luxemburg en Wit-Rusland had gewonnen…V.Basten ziet dit ook maar zal zijn eigen plan trekken en falen….

    /   Beantwoorden  / 
 4. bas

  Dat Huntelaar een goeie spits is , is zeker.Hij is nu uit vorm maar, wat doe je dan bij het nederlands elftal?Fysiek komt hij te kort word er gezegd dan laat je hem toch niet staan? Of is het nederlands elftal een opleidingsinstituut?Verders wil ik kwijt dat er goed is gepresteerd we hebben nu 6 punten en daar draaid het om in de kwallie.Oranje hulde ik blijf altijd positief ook al gaat het niet altijd even goed.

    /   Beantwoorden  / 
 5. brabantia5

  @Luc, dat huntelaar tegenvalt ligt aan het systeem dat van basten wil spelen. 3 vlieggewichten op het middenveld met de punt naar achter. het gat achter huntelaar is veel te groot, hij krijgt geen ballen. idd… net zoals ruud.

  mogelijke oplossing: 4-4-2 met kuyt en huntelaar (als ie zonodig ruud niet meer wil nemen) en van persie er achter als ‘nummer 10′.
  echter, wat doe je als robben terug is? linkshalf in 4-4-2 betekent dat hij veel meer terug moet lopen dan nu.
  gelukkig ben ik geen bondscoach…

    /   Beantwoorden  / 
 6. Luc

  Bas heeft gelijk, Oranje is geen opleidingsinstituut. De sterkste en beste spelers van dat moment moeten spelen. Als Huntelaar in een dip zit, moet een ander spelen. Dat geldt voor iedere speler. V.Basten is alleen bezig met de toekomst met het gevaar dat je niet ens aan een toernooi kan meedoen. Wat we zijn gewoon goed weggekomen uit Luxemburg voor hetzelfde geld was het 2-1 voor de Luixemburgers. Voorts is het van belang dat er routine en spierballen op het veld staan om de spelers die in een dip zitten te motiveren en het goede voorbeeld te geven, spelers als Cocu, Stam, Wouters zijn daar prima voorbeelden van. V.Bommel en V.Nistelrooij en Davids zijn ook zulke spelers, die, als ze in vorm zijn héél belangrijk zijn voor de balans in een team. Wat nu speelt is eigenlijk Jong-Oranje…..

    /   Beantwoorden  / 
 7. remco janssen

  idd, als Van Bastie wil denken aan de toekomst, soit, maar wordt dan hoofd jeugdopleiding bij Ajax of zo (naar het schijnt wil hij z’n contract niet verlengen bij de KNVB omdat hij een leidinggevende positie krijgt bij Ajax na ek2008). Maar ga niet lopen experimenteren bij Oranje. Hoewel ik sommige van zijn keuzes kan billijken, schiet hij veels te ver door. Heitinga is gewoon een matige back, we hebben geen toppers dus stel of een sloper op (boulah) of iemand die in meerdere posities een zeven scoort (ooijer). Dat Nigel de Jong plots op de plek van verdedigende middenvelder speelt, is waanzin. die jongen is helemaal geen spelverdeler. Dat wisten we ook al, daar is hij niet balvast genoeg voor. Xet hem dan op rechtsback of zo.

    /   Beantwoorden  / 
 8. mezelf

  ik snap niet wat jullie nou allemaal willen, ja we kunnen de beste en ervaren spelers opstellen, maar awt moet je dan over 5 jaar? dan heb je toch echt de jongens van nu nodig, dus waarom niet nu al laten zien en voelen hoe het is om op dit nivo te presteren, beter nu als over 4 jaar tot de conclusie komen dat we niemand hebben voor dat WK.

  en wat maakt het uit dat Huntelaar 2 wedstrijden niet scoort? zolang er maar teamgenoten zijn die ook kunnen scoren toch? is voetbal geen teamsport meer tegenwoordig? je moet niet op 1 spits kunnen vertrouwen, nee daar heb je er meerdere voor.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Luc

  Als jonge spelers minder speelminuten krijgen in Oranje wil niet zeggen dat ze bij hun club niet verder kunnen groeien om klaar gestoomd te worden voor een WK.
  Het is ook niet dat Huntelaar geen speelminuten behoord te krijgen, weldegelijk, maar niet als hij niet in vorm is, zelfde geldt voor V.Niselrooij en V.Bommel. In vorm zijn dit spelers van wereldnivo, ze spelen niet voor niets van Real en Bayern. Maar ze moeten niet geselecteerd worden omdat ene V.Basten in de toekomst belangrijke spelers in ze ziet, dat weet iederen, NU moeten ze top zijn, nogmaals Oranje is geen opleidingsinstituut en de sterkste 11 moeten spelen, namen en leeftijden tellen niet….

    /   Beantwoorden  / 
 10. PSVrules

  Wat willen jullie nou van van Basten, hij heeft niet echt veel ervaring om op terug te vallen. KNVB????? Welke Mongool maakt een 1ste jaars jeugdtrainer nou BONDSCOACH????

    /   Beantwoorden  / 
 11. mezelf

  als je de jonge spelers alleen nog maar in hun eigen elftal laat spelen om te groeien zullen ze aan het eind van dit seizoen zeer waarschijnlijk zijn uitgegroeid, hoeveel van de Nederlandse teams zullen nou daadwerkelijk een hoger nivo spelen als de nederlandse eredievisie, niet al te veel volgens mij, dus hoe kunnen de jonge spelers dan groeien? en al speelt iemand een aantal wedstrijden wat minder? wat dan? gaat er uiteindelijk om dat je wint. om te winnen moet je met zijn alleen voetballen, dit is ook geprobeerd door de jongens die gister wat minder speelden, maar die hebben allen zo hun eigen redenen.
  1: Heitinga, mwa die speelde inderdaad wel minder, maar goed rechtsback is ook niet zijn positie.
  2: Sneijder, troste nieuwe vader en heeft van de week een oom verloren, dus heeft zo zijn prive redenen om niet optimaal te “kunnen”presteren
  3: Huntelaar, the hunter is maar een klein mannetje met weinig ervaring *dat geef ik toe* maar wanneer je hem tegen 2 verdedigers van elke 1,90+, en heel wat ervaring. laat spelen maak je niet veel kans dat hij aan de bal zal komen.

  dus mischien had V.basten voor een andere spits kunnen kiezen ja, maar goed. wie?

  Nistelrooy, belabberd slecht gepresteerd tijdens WK2006
  vennegoor, eerste 10 minuten tegen luxemburg goed, vervolgens niet meer gezien
  Kuyt, speelde een prachtige wedstrijd gisteren, dus valt niet te vergelijken

  ja en welke spitsen op hoog niveau heb je dan nog meer in nederland??

    /   Beantwoorden  / 
 12. mezelf

  Van Basten weet precies wat er nodig is om kampioen te worden, het enige probleem is op het moment dat het even niet meezit, was van basten niet zelf ook al kampioen met Nederland?? dus hij weet wat het kost en hoe het moet

    /   Beantwoorden  / 
 13. Rodney

  Vond Sneijder anders (vooral in de eerste helft) zeer goed spelen samen met Van Persie. Vond Heintinga niks…

    /   Beantwoorden  / 
 14. Boeruuuhhhhh

  Huntelaar is geen Europese of wereldtop. Zal ie ook niet worden, omdat zijn handelingssnelheid te laag is en hij pure snelheid mist. Hij zal altijd een aardige clubvoetballer blijven.

    /   Beantwoorden  / 
 15. mezelf

  met dat standpunt ben ik het oneens met je, Huntelaar is pas sinds vorig seizoen aan een hoog niveau voetbal bezig, hiervoor heeft hij al wel gespeeld in de 1e divisie en lager, maar deze jongen is pas eigenlijk 1 seizoen bezig. dus hij zal zeker nog wel verbeteren in de komende tijd, en hij zal ook zeker binnen 3 jaar naar een andere internationale club verhuizen, hier zal hij meer dan genoeg ervaring op kunnen doen, aangezien hij bij “dit” Ajax nog niet aan de wereldtop mee kan doen.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Luc

  @mezelf

  Hier verklaar je al waarom Huntelaar nog niet rijp is voor Oranje. Straks als hij Europees heeft gespeeld met de UEFA-cup of in een buitenlandse competetie en hij slaagd. Dan pas zal hij rijp zijn om Van the Man definitief de basisplaats over te nemen, vooralsnog incidentieel.

    /   Beantwoorden  / 
 17. mezelf

  Huntelaar is wel klaar voor oranje, hij moet alleen zijn drive nog zien te vinden in het internationale voetbal, als hij dit seizoen championsleagueof UEFA cup speelt zal hij een stuk meer ervaring op doen.

  nu alleen nog maar hopen dat Ajax ook nog daadwerkelijk kans maakt op die Champions League plaatsen van de portugese clubs ;)
  14 september zullen we het weten

    /   Beantwoorden  / 
 18. Rick Hoekstra

  Er zijn genoeg ballen op Huntelaar gegaan maar als hij dan moet koppen en volledig er naast zit met zijn hoofd of de andere keer Kuijt omver loopt dan mag je toch wel spreken van een dip in je vorm. En Tegen de Ieren was hij top en nu niet dus stel hem dan niet op. Mijn mening is, Huntelaar is een top-spits in wording en zal het alleen ver schoppen als hij in een sterke competitie komt maar niet in onze Walt Disney Competitie.

    /   Beantwoorden  / 
 19. PSVrules

  @ Mezelf, een goed paard is geen ruiter

    /   Beantwoorden  / 
 20. mezelf

  er zijn wel genoeg ballen op hem afgekomen ja, maar wat heb je aan die ballen als je kort wordt gedekt door 2 man die minstens een halve meter groter zijn, en al een stuk meer ervaring hebben..

  in totaal heeft Huntelaar 2 echte kansen gehad.

  kans 1 al vroeg in de wedstrijd waar hij net 5 CM tekort kwam met zijn been

  kans 2 de terugspeelbal van kuyt die niet helemaal zuiver was aangespeeld.

  verder heeft huntelaar geen “echte” kansen gehad in de gehele wedstrijd, en zoals al eerder is gezegs heeft Huntelaar iemand nodig in zijn rug, aangezien Van Basten dit systeem niet wilt spelen zal Huntelaar ook nooit optimaal kennen kunnen presteren in “dit” Oranje met V.Basten

    /   Beantwoorden  / 
 21. Jelle Hendriks

  ik heb gehoord dat van Basten zich gaat richten op het EK in 2012….

  Maar ff serieus, Hij moet de spelers in vorm laten spelen. Aangezien de we in de voorhoede echt goede topspelers hebben, moeten we ons eigenlijk meer druk maken over de verdeding (vooral opbouwend) en ook het middenveld.
  Kijk maar eens hoe die Italianen op het WK een tegenstander helemaal weg konden tikken met combinatie voetbal…

  just my 2 cents…

    /   Beantwoorden  / 
 22. god

  flikker al die flapdrollen eruit

    /   Beantwoorden  / 
 23. Jesper

  Huntelaar is gewoon nog niet uit zijn dak gegaan.
  We gaan zeker naar EK 2008 met behulp van Huntelaar(en het hele team).

  Met Huntelaar winnen we dit EK.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.