Urby Emanuelson ‘kraakt’ Van Marwijk: ‘ongeloofwaardig’

In de nieuwe Voetbal International (vanaf vandaag te koop) staat een groot interview met Urby Emanuelson. De speler van Milan viel al in een vroeg stadium buiten de boot bij de selectie voor het EK en is daar (vanzelfsprekend) niet blij mee. Emanuelson heeft vooral kritiek over de manier waarop en de redenen waarom hij niet bij de groep is gehaald. ‘Het was een kort gesprek’, aldus de linkspoot in VI. ‘Ik liet het maar over me heen komen.’
‘Wist even niet wat ik moest zeggen. Het maakte toch niet meer uit, want het besluit was al genomen. Ik was er echt door van slag. Het is niet dat ik mezelf al rijk rekende en zeker dacht dat ik naar het EK zou gaan. Maar dat ik op zo’n manier zou afvallen had ik echt niet verwacht.’De uitleg van de bondscoach zelf raakte volgens Emanuelson kant noch wal. ‘Hij zei dat ik te weinig linksback had gespeeld en dat er op het middenveld te veel concurrentie was voor mij. Tja, wat had ik dan moeten zeggen? Ik had het maar te accepteren. Maar het zijn niet de feiten.’

‘Ik zou volgens de bondscoach al tweeënhalf jaar niet meer als linksback hebben gespeeld. In werkelijkheid stond ik in mijn anderhalf jaar bij AC Milan regelmatig op die plek. De laatste twee wedstrijden van dit seizoen nog, tegen Bologna en Genoa. Het ging goed en ik gaf twee assists. Dus ja, wat had ik nou moeten zeggen op de uitleg? Ik kán er zo weinig mee.’ Dat Jetro Willems en Stijn Schaars wél werden opgeroepen, steekt Emanuelson. ‘Dan kom je op mij niet meer geloofwaardig over.’

Hmmm… Ik weet niet of dit nou van die uitspraken zijn die je in de toekomst wél een plek in de selectie opleveren…

0 reacties op “Urby Emanuelson ‘kraakt’ Van Marwijk: ‘ongeloofwaardig’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.