Bert van Marwijk: tot en met 2016 bij Nederlands Elftal, tenzij…

Bert van Marwijk (59) blijft tot en met het EK van 2016 als bondscoach verbonden aan het Nederlands elftal. De KNVB heeft het contract van de keuzeheer, dat aanvankelijk na het EK van 2012 in Polen en Oekraïne zou aflopen, met vier jaar verlengd. De intentie om langer met elkaar door te gaan was al eerder uitgesproken en de gesprekken liepen al een tijdje. Inmiddels is de boel dus ondertekend en beklonken.Clausule:

In de nieuwe overeenkomst is overigens wel een optie opgenomen dat Van Marwijk zou kunnen vertrekken wanneer zich een Europese topclub meldt.  Van Marwijk nam na het EK van 2008 het stokje over van Marco van Basten en gidste Nederland vorig jaar nog naar de WK-finale, waarin werd verloren van Spanje

Onder leiding van Van Marwijk speelde het Nederlands elftal 45 interlandwedstrijden, waarin het 97 maal trefzeker was en 33 doelpunten tegen kreeg. Oranje won 31 ontmoetingen, speelde tien keer gelijk en verloor vier duels.

Eén reactie op “Bert van Marwijk: tot en met 2016 bij Nederlands Elftal, tenzij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.