Harde woorden De Boer: ‘Het is over voor Guus Hiddink’ en ‘Keuze nooit begrepen’

Zow, dat zijn nog eens uitspraken… Het hele land is het er wel over eens dat het allemaal nog niet best is, wat het Nederlands Elftal de afgelopen tijd laat zijn. Ronald de Boer aarzelt niet man en paard te noemen. De Boer denkt dat het het beter is als Oranje nu al afscheid neemt van Guus Hiddink, die in zijn huidige periode als bondscoach drie van zijn eerste vier interlands verloor. “Ik vind Guus een fantastische vent, maar het is over voor hem”, aldus De Boer tegen VI. “Ik heb de keuze voor Hiddink nooit begrepen en snap die nu nog steeds niet. De KNVB zou een jongere trainer naar voren moeten schuiven. Ze zouden Danny Blind de kans kunnen geven.”

Ook de verdediger van Oranje kregen het zwaar te verduren van De Boer. Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi werden opgesteld als centrale verdedigers. “Ik begin echt aan hun kwaliteiten te twijfelen. Als je kijkt hoe knullig en onnodig De Vrij die strafschop veroorzaakte… Het is achterin zo ontzettend kwetsbaar”, beëindigde De Boer zijn relaas. Momenteel staat Oranje in de EK-kwalificatiereeks op de derde plek. Het Nederlands elftal moet IJsland en Tsjechië voor zich dulden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.