Keepersnieuws: AZ en te dure Esteban gaan uit elkaar

Het lijkt zo goed als zeker dat AZ aan het einde van het seizoen afscheid neemt van keeper Esteban. De Alkmaarders kunnen de Costa Ricaanse doelman, die in 2010 over kwam van Deportivo Saprissa, niet behouden omdat hij te zwaar op de begroting drukt. De Alkmaarders willen graag door met Esteban, maar dan moet de grootverdienende doelman flink inleveren qua salaris.  Esteban’s contract loopt aan het einde van het seizoen af. AZ wil graag doorgaans met de goalie. “Het is een beetje lastig voor de club, want Esteban heeft een salaris uit een andere tijd en dat maakt verlengen vrij lastig. Bovendien heeft Esteban aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging”, zegt directeur Earnest Stewart tegen RTV Noord-Holland.

Voor de Alkmaarders dreigt komende zomer een leegloop. Van Wesley Hoedt is inmiddels ook bekend dat hij op de rand staat van een Italiaans avontuur. Volgens de Noord-Hollandse zender neemt SS Lazio hem in juni over van AZ. Daarnaast is het nog niet zeker of Simon Poulsen komend seizoen bij AZ onder contract staat. De verdediger is nog met de clubleiding in onderhandeling over een eventueel nieuw contract.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.