Iker Casillas lijkt overstap van Real Madrid naar FC Porto te maken

In de diverse Spaanse sportkranten wordt al veelvuldig melding gemaakt van een mogelijke overgang van Real Madrid doelman Iker Casillas naar FC Porto. Casillas is een kind van Madrid, en heeft zijn hele carrière voor De Koninklijke gespeeld. De Spanjaard was sinds 1999 een vaste waarde in het eerste elftal, al raakte hij in seizoen 2013-2014 zijn basisplaats kwijt in de competitie. Casillas mocht toen wel spelen in de Champions League en leidde zijn ploeg als aanvoerder naar ‘La Décima’, de tiende eindzege in het belangrijkste Europese bekertoernooi. De doelman won de Champions League eerder in 2000 en 2002 en werd met Real Madrid vijf keer kampioen van Spanje.

Casillas was aanvoerder van het Spaanse elftal dat in 2010 de wereldtitel pakte en in 2008 en 2012 de Europese titel. David de Gea, de huidige keeper van Manchester United, is de beoogde opvolger van Casillas in Madrid. Als we de berichten mogen geloven, blijft er in Portugal toch nog iets koninklijks over voor Casillas: een vorstelijk salaris.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.