Zidane, Klopp en Hiddink in beeld bij Olympique Marseille

Na het plotselinge vertrek van trainer Marcelo Bielsa is Olympique Marseille druk op zoek naar een opvolger. Momenteel neemt interim-trainer Franck Passi de honneurs waar, terwijl l’OM de belangrijkste kandidaten in kaart brengt. In enkele regionale Franse kranten is Guus Hiddink daarbij één van de namen die rondzoemt. De Nederlandse trainer is weer vrij na zijn weinig succesvolle periode als bondscoach van het Nederlands Elftal. Danny Blind neemt daar nu zijn taken waar. Andere namen die worden genoemd zijn onder andere Frederic Antonetti, Jurgen Klopp en …Zinedine Zidane!

In het geval van ZiZou zou het de eerste echte trainersklus betekenen voor de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar. Momenteel staat Zidane onder contract bij Real Madrid, waar net Rafael Benitez werd aangesteld als hoofdcoach. Zidane zei al eens ‘uitdagingen als professional nooit uit de weg te gaan’ en dat zou ook voor een kans bij l’OM kunnen gelden. Ook Frederic Antonetti is een serieuze kandidaat. De Corsicaan was onder meer trainer bij Saint-Étienne, OGC Nice en Stade Rennais. Een nadeel is wel dat zijn naam een stuk minder aanspreekt dan die van Hiddink, Zidane en Klopp, maar over zijn vakmanschap lijken minder twijfels te bestaan.

Ook de naam van Jürgen Klopp werd veelvuldig genoemd. De zaakwaarnemer van de Duitser bevestigde vanochtend de interesse van Olympique, maar voegde eraan toe dat Klopp geen interesse heeft. De oud-trainer van Borussia Dortmund wacht op een grotere club voor zijn volgende klus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.