FC Twente-vrouwen kampioen van de BeNe League!

De mannen van FC Twente hebben een (lang) tegenvallend seizoen achter de rug, maar toch valt er wat te vieren in Enschede, deze dagen. De FC Twente Vrouwen hebben zich namelijk  gekroond tot kampioen van de BeNe League A. In de laatste speelronde werd Standard Luik, dat aan een gelijkspel genoeg had voor de titel, verslagen (3-1). Twee weken geleden verzekerde de ploeg van trainer Arjan Veurink zich al van de landstitel, aangezien de Tukkers niet meer te achterhalen waren door Amsterdam. Maar ook het algehele kampioenschap was nog mogelijk, al verloor Standard dit seizoen geen wedstrijd.

De club uit Luik kwam met één punt voorsprong op bezoek in Enschede en wist ook in De Grolsch Veste als eerste tot scoren. Aline Zeler maakte 0-1, maar FC Twente kwam uitstekend terug. Via treffers van Sherida Spitse, Marlous Pieëte en Maayke Heuver werd het 3-1. Daardoor is FC Twente de eerste winnaar van de BeNe League A, waarin de vier beste clubs uit België en de vier beste uit Nederland spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.