Nederland: op jacht naar derde plaats met Algerijnse scheidsrechter

Nederland weet wie morgen de wedstrijd om de derde plek fluit: het is de Algerijnse scheidsrechter Djamel Haimoudi, die eerder al het groepsduel tussen Oranje en Australië, dat door Nederland uiteindelijk met 3-2 werd gewonnen floot. Haimoudi deelde in de drie wedstrijden die hij tot nu toe floot zeven gele kaarten uit. Één van die kaarten was voor een Nederlander: aanvoerder Robin van Persie. Ook de enige strafschop die Haimoudi gaf, was in het nadeel van Oranje. Daryl Janmaat kreeg de bal tegen Australië op zijn arm.

Oranje – dat in de halve finale na strafschoppen verloor van Argentinië – en gastland Brazilië – dat met 7-1 compleet werd vernederd door Duitsland – trappen zaterdagavond om 22.00 uur (Nederlandse tijd) af in Brasília.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.