Haverkort had een pingel moeten geven

De score gisteren was alleszins geflatteerd: Ajax won zowaar met 3-0 van SC Heerenveen. En had het niet heel anders uitgevallen als Haverkort de tackle van Thomas Vermaelen op Lasse Nilsson gewoon had bestraft met een penalty. Hedwiges Maduro op SBS6: ‘Het leek er wel op, ik dacht eerlijk gezegd dat hij zich makkelijk liet vallen.’Nee het was echt een pingel! Maduro: ‘Ok, dan is het een penalty, hebben we ook een keer geluk dit seizoen.’ En ja, Klaas-Jan The Hunt scoorde wel degelijk. Maar was dat ook gebeurd als de Friezen 1-1 hadden gemaakt?

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

5 reacties op “Haverkort had een pingel moeten geven

 1. PSVrules

  Maduro een keer geluk? Ja is ook en daarom is de bijnaam, Lucky Ajax, omdat je een keer geluk hebt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. AJAX NSF

  he, ik mis de onterechte buitenspel meldingen in dit stukje. huh?

  oh nee, dat is natuurlijk niet van belang….alleen die pingel telt…

  zo zie je maar; iedereen kijkt door een bepaalde bril. niemand is 100% onpartijdig.
  maar goed, dat is slechts mijn theorie.

  prettig weekend!
  (hoop dat er geen afgelastingen zijn…)

    /   Beantwoorden  / 
 3. BertjeV

  Het was een zuivere penalty, maar evengoed ook onterecht gefloten voor buitenspel.
  Arbitrage in Nederland is van een bedroevend niveau ..

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kleine remco

  Weet je wie er een bedroevend niveau heeft… Babel! Wat een aanfluiting voor het hele profvoetbal. 6 dagen in de week sta je op het voetbal veld en nog steeds niks met links kunnen. Geen aanname (liever buitenkant rechts) en al helemaal geen voorzet. Zelfs ik (ook aanvaller) kan als rechtsbenige amateur speler met links aannemen, schieten en voorzetten. En nee zo ben ik niet geboren maar ik had het geluk dat ik in de jeugd een trainer had die erop hamerde dat 2 benigheid een extra kwaliteit is. Daarbij is zelfs zn aanname met rechts heel slecht. Denk gemiddeld zo’n 2 meter van hem af. Kijk hij is nog jong maar tot nu toe is ie niks meer dan een leuke middenmoot/subtopper.

    /   Beantwoorden  / 
 5. remco janssen

  @AJAX NSF: ik zal voortaan over elke arbitrale dwaling bloggen. Serieus, dat was een twijfelgeval, maar in geval van twijfel moet de gresn zijn vlag naar beneden houden en voordeel geven aan de aanvaller. Maar dat doen ze niet… Angsthazen gedrag is dat, want als je onterecht niet vlagt ben je de lul, andersom vind ik veel erger.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.