Heerenveen jeugdopleider vergelijkt Sinkgraven, Ziyech en Basacikoglu

Als een speler bij de ene club goed presteert, betekent dat lang niet altijd dat hij er na een transfer ook meteen staat bij een andere club. Daley Sinkgraven stapte met slechts 37 wedstrijden ervaring op het hoogste niveau bij sc Heerenveen deze winter over naar Ajax. De 19-jarige middenvelder lijkt eenzelfde weg te bewandelen als Bilal Basacikoglu, die ook zonder al te veel ervaring verkaste naar Feyenoord, waar het nog niet alleen maar rozengeur en maneschijn is.

In Friesland vinden ze het moeilijk om te beoordelen of Sinkgraven het gaat maken in de hoofdstad ”Neem nu die andere grote talenten van Heerenveen die de club onlangs hebben verlaten. Hakim Ziyech, ook een middenvelder, draait meteen mee met FC Twente”, vertelt voormalig hoofd jeugdopleiding Jan de Jonge in Metro. ”Maar Bilal Basacikoglu moet zijn draai nog zien te vinden bij Feyenoord”, weet hij ook. ”Dat ligt echt niet aan zijn kwaliteiten hoor, maar Bilal is een aanvaller. Die zijn afhankelijker van anderen.”

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.