De Boer: Ajax wilde Tibbling (FC Groningen) aantrekken

Simon Tibbling, die nu bij FC Groningen speelt, stond ook op een lijstje bij Ajax, maar omdat men in Amsterdam bang was dat hij de eigen jeugd in de weg zou gaan, is hij uiteindelijk niet aangetrokken. De Eredivisie ontwikkelt zich steeds meer tot een kweekvijver voor Nederlandse en Scandinavische talenten. “Ik denk dat het enerzijds door de beperkte financiële middelen komt, maar anderzijds ook door een nieuwe generatie trainers die de jeugd een kans wil geven. Het besef is er dat wat je van ver haalt niet altijd geweldig is”, aldus Ronald de Boer in De Telegraaf. “Bij sc Heerenveen, FC Groningen en Ajax zie je dat eigenlijk alleen de Scandinavische spelers als buitenlanders slagen. Dus begrijp ik het nieuwe beleid van de clubs om vooral daar te scouten en het verder dicht bij huis te zoeken. Ook omdat de fans nu eenmaal meer affiniteit hebben met zelf opgeleide spelers.”

De Boer vindt tegelijkertijd dat Ajax en ook PSV en Feyenoord moeten blijven zoeken naar spelers als Mateja Kezman, Salomon Kalou, Zlatan Ibrahimovic en Luis Suarez. “En dat gebeurt ook. Christian Eriksen is daar een goed voorbeeld van. En kijk maar naar Vaclav Cerny bij Ajax. Alleen moet je op jonge leeftijd op zoek naar topspelers. Anders zijn ze onbetaalbaar of willen ze niet meer naar Nederland. Dat maakt scouten heel moeilijk.”

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Eén reactie op “De Boer: Ajax wilde Tibbling (FC Groningen) aantrekken

  1. jan k

    Luis Suarez is niet door de “grote” drie gescout, maar door FC Groningen.
    Ere wie ere toekomt

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.