Spurs-transfer betekent goed nieuws voor Ajax

De financiële afdeling van Ajax maakt zich dankzij Toby Alderweireld op voor een mooie meevaller. Alderweireld, die vorig seizoen indruk maakte als huurling van Southampton, staat op het punt om voor vijftien miljoen euro van Atlético Madrid naar Tottenham Hotspur te verhuizen. Dat levert Ajax mogelijk een miljoenenbedrag op, becijfert Ajax Showtime. Ajax heeft volgens het medium recht op een zogeheten solidariteitsbijdrage, in het geval van de Amsterdammers 3,92 procent van de transfersom. In het geval van een transfersom van vijftien miljoen euro komt dat neer op 588.000 euro. Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet zich vorig seizoen ontvallen te hopen op een transfer van Alderweireld, omdat Ajax bij Atlético Madrid een doorverkooppercentage had bedongen.

Naar verluidt gaat dat om tien procent van de transferprijs. Dat komt neer op anderhalf miljoen euro. Samen met de solidariteitsbijdrage kan Ajax dus mogelijk rekenen op meer dan twee miljoen euro. Overgiens is de boel zker nog niet definitief in kannen en kruiken. Als Alderweireld op White Hart Lane tekent, stapt Southampton waarschijnlijk naar de rechter. The Saints claimen namelijk het recht te hebben om Alderweireld door een optie voor 9,4 miljoen over te nemen van Atlético. Wordt dus vervolgd!

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.