John Heitinga vergelijkt zichzelf met tv-commercial

Gelukkig: ze bestaan nog: voetballers die zichzelf niet al te serieus nemen en ook nog een beetje de lol van dingen in kunnen zien. Een verademing in deze tijd met alle Promessen, El Ghazi’s en Kazimen van deze wereld… John Heitinga heeft bij Frank de Boer zelf gevraagd of hij maandagavond met Jong Ajax mee kon spelen in de Jupiler League. De verdediger wacht bij het eerste elftal nog altijd op zijn eerste competitieminuten. Heitinga ziet er in het Algemeen Dagblad wel de spot van in. “Ik kan zo in die reclame van Telfort hè: ‘Van de WK-finale in Zuid-Afrika naar de Jupiler League op maandagavond’”, aldus de verdediger, die de smaak te pakken heeft en met een nieuwe variant komt. “Na de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division nu dan ook mijn debuut in de Jupiler League.”

Grappen en grollen of niet, voor Heitinga kwam het avondje Jupiler League niet als een verrassing. “Ik heb zelf gevraagd om tegen FC Eindhoven te spelen. Ik voel mij nergens te groot voor. Wedstrijdritme, daar draait het nu om. En als dat op maandagavond met Jong Ajax is? Nou prima.” Hoe snel Heitinga een kans in het eerste elftal krijgt, is nog niet duidelijk. Zijn rol ligt nu buiten het veld. “Maar ik kan van waarde zijn. Met jonge spelers praten over wat hen te wachten staat, in de groep mijn stem laten horen. Ik weet inmiddels heel goed wanneer ik mezelf moet laten gelden of wanneer ik mijn mond moet houden. Onze trainers hebben ook wel op een aardig niveau gespeeld hè.”

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.