Supportersgroep Vak 410 stopt bij Ajax

Ajax is een suppertersgroep armer. De club bracht onlangs het bericht naar buiten dat het de supporters van VAK410 naar de onderste ring van de Amsterdam ArenA wilde verplaatsen. Dit leidde toen tot de nodige onvrede onder de fans die normaal een hoek bovenin het stadion bezetten en na lang twijfelen heeft de groep besloten zichzelf op te heffen. Volgens de supportersgroep trok Ajax de regels in de afgelopen twee jaar steeds strakker aan en raakte het vak door stadionverboden en het vertrek van leden alsmaar leger. Een verhuizing naar een veel groter vak in de onderste ring zag VAK410 dan ook niet zitten:

“Een paar weken geleden werden wij met de mededeling vanuit Ajax geconfronteerd dat Ajax van plan was om VAK410 te verplaatsen naar Zuid 1”, leest een verklaring op de website van VAK410. “Met de verhuizing naar Zuid 1 kwam er echter voor ons een hele belangrijke vraag om te beantwoorden. Kan VAK410 nog zichzelf zijn op een tribune van 4500 man? Na lang wikken en wegen en het voeren van vele gesprekken met elkaar zijn we tot de conclusie gekomen dat dit voor ons niet mogelijk is. Het unieke karakter wat VAK410 eigen was zal in onze ogen verdwijnen en dus hebben wij besloten om te stoppen met VAK410 als supportersgroep.”

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.