Beschamende nederlaag Ajax tegen Oostenijkse tweedeklasser

Oei… Dat is vast niet echt het debuut als Ajax-hoofdtrainer waar Peter Bosz op hoopte… De oefenmeester beleefde vanmiddag een ongelukkige vuurdoop als hoofdtrainer van Ajax. Tweedeklasser FC Liefering trakteerde de Amsterdammers op een 4-3 nederlaag. “We hebben terecht verloren”, was de eerste reactie van de opvolger van Frank de Boer na afloop van het oefenduel. “De eerste helft was ondermaats, de tweede een stuk beter. Ik ben teleurgesteld over het gebrek aan felheid bij mijn ploeg. Ik wijt dat aan de zware trainingsweek die we hebben gehad. Acht trainingen in zes dagen is niet niks. Maar ik baal hier wel van, want ik heb een hekel aan verliezen.”

Bosz liet tevens weten dat de schouderblessure van aanvoerder Davy Klaassen meevalt. “Er is ter controle een foto gemaakt en hij heeft niets gebroken.” Tegenover het Algemeen Dagblad ging de oefenmeester in op de absentie van Ricardo van Rhijn, die zinspeelt op een transfer. “Van Rhijn is met een aantal clubs in gesprek. Volgende week is er meer duidelijkheid.” Doelman André Onana deed vandaag één helft mee bij Ajax, maar dat betekent niet dat hij Diederik Boer is voorbijgestreefd in de pikorde. “Ik heb niet gezegd dat hij tweede keeper wordt. Daar is het nog te vroeg voor”, aldus Bosz. Zowel Jasper Cillessen als Onana incasseerde twee tegendoelpunten.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.