De Boer nieuwe trainer bij Internazionale

Het zat er al een beetje aan te komen, maar nu is het dan zeker: Frank de Boer wordt de nieuwe trainer van Internazional als opvolger van Roberto Mancini. De Boer, die na afloop van vorig seizoen vertrok bij Ajax, is na Clarence Seedorf (AC Milan) pas de tweede Nederlandse trainer in de Serie A. De Boer stond al een tijd te boek als de droomkandidaat van technisch directeur Piero Ausilio. Na het ontslag van Mancini, die zijn laatste oortje versnoepte door een 6-1 oefennederlaag tegen Tottenham Hotspur, waren de onderhandelingen met de Nederlander dan ook snel afgerond. Voor De Boer wordt het zijn eerste buitenlandse avontuur als trainer. Nadat hij was gestopt als speler, kreeg hij eerst de jeugd van Ajax onder zijn hoede. Vervolgens ging hij aan de slag als assistent bij het Nederlands elftal, om na het vertrek van Martin Jol als hoofdtrainer terug te keren in Amsterdam.

Met vier opeenvolgende landstitels (2011-2014) beleefde hij daar een succesvolle periode, al bleek de laatste twee seizoenen PSV te sterk. Bij Inter wacht De Boer een lastige klus. Na het winnen van de Champions League in 2010 raakte de club in een neerwaartse spiraal. Na het seizoen 2011-2012 wist Inter zich zelfs helemaal niet meer voor het kampioenenbal te plaatsen en in 2013 was een bedroevende negende plaats in de Serie A het resultaat aan het eind van het seizoen.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.