Zeuren over randzaken

Het mooiste aan voetbal is dat er zoveel gezanikt wordt over randzaken. In het café, op school, werk, trein en vooral op weblogs. Laat ik maar beginnen met de aanstelling van de voetbalcommentatoren bij Talpa. Op het lijstje namen geen grote talenten als Jeroen Grueter en Bas Ticheler of oude meesters als Frank Snoeks. Wel staan er de kleurloze Albert Mantingh (RTL5) en de oersaaie Ron de Rijk (Langs de Lijn) op. Vincent Schildkamp en Michiel Teeling (WK Produkties/Canal+) zijn nog betrekkelijk nieuw en krijgen het voordeel van de twijfel, maar missen nog een eigen stemgeluid. Al met al niet echt een spectaculaire ploeg commentatoren, me dunkt. Het tweede portie gezanik gaat over…….een stukje in Vrij Nederland. Volgens het weekblad beschuldigt het e-zine MarketingFacts Johan Derksen van VI ervan de verkrachtingszaak van Van Persie uit zijn blad te houden, omdat de voetballer ‘de oogappel is van Derksen’. De deadline was al verstreken, stelt Derksen als weerwoord. Feit is wel dat de deadline van het blad op de bewuste dinsdag dat het nieuws naar buiten kwam, sluit. Deze week staat er overigens doodleuk een verhaal in over de toekomst van Van Persie bij Oranje. Zo, nu gaan we weer praten over echte voetbalzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.