Diego Armando Maradona: beter dan Cruijff!

Johan Cruijff is jarig…  Reden genoeg om hem van harte te feliciteren en de aloude discussie maar weer eens aan te zwengelen. Wie was de beste? Daarbij blijft het natuurlijk lastig omdat je verschillende periodes moeilijk met elkaar kan vergelijken qua snelheid/hardheid in het voetbalspel en de aandacht van de media.

Cruijff, Pele, Beckenbauer, Zidane, Lenstra, Platini, Ronaldinho, Messi… Voor mij staat het echter vast: Diego Armando Maradona is de beste voetballer aller tijden. Hoe denken jullie er over?

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

58 reacties op “Diego Armando Maradona: beter dan Cruijff!

 1. scp

  Maradona voetbalde met veel emoties. Maar de beste voetballer aller tijden? Nou, een beetje overdreven als je het mij vraagt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Wesley

  Diego is poep, totti rules!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Wesley

  Diego is poep, totti rules!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Diego A. Maradona

  Wesley, ga je mond spoelen!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Zizou

  Cruijf was goed….Maradonna was goed…….maar zidane…IS THE BEST!!!

    /   Beantwoorden  / 
 6. scp

  Whahah, Zidane, serieus? Voor het WK vond ik hem wel aardig kunnen voetballen. Maar op het WK heeft hij voor mij alles verpest.

    /   Beantwoorden  / 
 7. voet

  Om de beste ter wereld te zijn moet je wereldkampioen zijn, en dat is Cruyff nooit geweest,Dus Pele, dan Maradona gevolgd door Zidane

    /   Beantwoorden  / 
 8. Kayisadj

  Als je met de beste de meest complete voor ogen hebt ? Zonder tijfel Zidane (ja serieus scp, zijn ‘zwak moment’ op het WK doet niets af aan zijn voetbalkwaliteiten). Fenomenaal speloverzicht, geniale steekpasses, fameuse dribbel, magistraal shot. Hij heeft of had het allemaal. Bovendien laat hij iedereen in zijn ploeg beter spelen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. redactie

  heb ook wel een zwak voor Zidane, maar hij haalt het niet bij Maradona

    /   Beantwoorden  / 
 10. rocky

  Zidane. Zidane heeft alles gewonnen wat er te winnen valt. Wk Ek Championsleauge. wereldbeker voor clubteams. Landskampioen met real enzow. Beste speler v d wereld en europa. Fifa confederation cup. Alles heeft hij gewonnen,
  Dat kan je niet zeggen van Pele, MAradonna, Cruijff. Dat zijn ook goede voetballers trouwens

    /   Beantwoorden  / 
 11. gilbert

  zijn jullie dom of doen jullie alsof.
  er zal nooit een betere voetballer dan MARADONA komen.

    /   Beantwoorden  / 
 12. pro

  the best of the best blijf de echte ronaldo die kale wat vinden julllie rust luitjes

    /   Beantwoorden  / 
 13. turkishboy61

  Ik vind Ronaldinho tegenwoordig de allerbeste en dan komt messi en cristiano:p Maar de best4e van de wereld aller tijden blijft tog maradon
  Hij is gewoon de koning in het voetbal.. Zag je niet hoe die in zijn eentje al die mensen voorbijliep en dan scoorde.. jongens dit kan niet ieder1`…. Hij was niet normaal goed!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. marko

   wat staa je te kletsen
   kanker lul

     /   Beantwoorden  / 
 14. nick-p

  Dat deed messi laats ook hoor , veel spelers voorbij liep en daarna de keeper en toen scoorde

  ik vind dat We niet kunne zege wie allerbeste is, want iedereen geeft ze meningen , we kunne geen feite zege

  dus tjah

    /   Beantwoorden  / 
 15. henk kuipers

  cruyf is de aller beste doet veel voor het voet bal is een voorbeeld voor de jeugt daar maradona alleen maar het slechtste voor beeld geeft hoe kun je zo iemand de beste noemen ik vind hem de slechtste

    /   Beantwoorden  / 
 16. ninoooo

  cristiano ronaldo is op dit moment de beste van de wereld maar aller tijden is maradona tog wel de beste

    /   Beantwoorden  / 
 17. Jan

  Natuurlijk is hij de beste de rest mag alleen zijn veters strikken.

    /   Beantwoorden  / 
 18. mo

  ze zijn allemaal goed maar ik vindt dat is mijn mening thierry henry de beste snelste allertijden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. marko

   je bedoelt zeker net omgekeerd hij is de slechtste

     /   Beantwoorden  / 
 19. PSVrules

  Zo heeft elk land wel een of 2 grote steren.

  Alfredo di Stefano, Diego Armando Maradonna, Eusébio Ferreira da Silva, Johan Cruijff, Abe Lenstra, Frans Beckenbauer, Sir Bobby Charlton, Edson Arantes do Nascimento, Romario, Zinedine Zidane, Platini.

  en zo kan je nog wel 5 pagina’s volschrijven met de beste voetballers die de wereld ooit gekend heeft.

  Maar voor mij blijft Diego Armando Maradona de beste omdat dit de eerste was die ik bewust heb meegemaakt!

    /   Beantwoorden  / 
 20. luuk ramaker

  Johan Cruijf is gewoon de beste daar kan toch niemand wat aan doen.
  hij is beter dan Maradona ookal is die ook heel goed.!

    /   Beantwoorden  / 
 21. AmoZzz

  Ieder1 hier mag zeggn wat hij wil maradona was goed,pele was ook goed,cruijff was ook heel goed,maar ik vind de besten gewoon weg andriy shevchenko,hij stoefd niet met zijn talenten zoals bv. c.ronaldo(een strandjanet)daarom ben ik voor ‘sheva’!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 22. AmoZzz

  TROUWENS,shevchenko heeft bij dynamo,ac milan en speelt nu bij chelsea fc.

    /   Beantwoorden  / 
 23. PSVrules

  Scheva mag de schoenen van Maradonnal nog niet strikken!!!1

    /   Beantwoorden  / 
 24. jeroen

  Shevchenko mag de onderkant van de noppen van Maradona nog niet eens aanraken!

    /   Beantwoorden  / 
 25. Jordan

  als je goed denkt is brazil de beste voetbalteam allertijden.
  want brazil heeft 20 cuppen gewonnen.
  15 cups van andere landen en 5 wereldcuppen.
  en pele heeft drie wereldcuppen voor brazil gewonnen.en hij heeft meer dan 1000 goals.
  dus als je goed denkt……………….
  IS PELE DE BESTE SPELER ALLERTIJDEN.

    /   Beantwoorden  / 
 26. Jordan

  ROBINHO EN RONALDINHO
  SCHIETEN ROBINHO 100% RONALDINHO 90%
  HOEKSCHOP ROBINHO 100% RONALDINHO 87%
  PENALTY ROBINHO 100% RONALDINHO 100%
  PASSEN ROBINHO 100% RONALDINHO 100%
  KOPPEN ROBINHO 100% RONALDINHO 79%
  VRIJE TRAP ROBINHO 100% RONALDINHO 100%
  ANDERE SPELERS VOORBIJ SPELEN……………
  ROBINHO 100% RONALDINHO 100%
  ANDERE SPELERS VOORBIJ SPELEN OP DE LIJN
  ROBINHO 100% RONALDINHO 89%

    /   Beantwoorden  / 
 27. Jordan

  toen maradona alle spelers passeerde en de keeper had hij drugs gebruikt om niet moe te worden.en bij die wedstrijd was het de laatste keer dat maradona voor argentina speelde want de mensen hebben zijn lichaam gecontroleert want het is wel vreemd als je niet moe word.en toen ze wisten dat hij drugs heeft gebruikt toen gaf hij het voetbl spelen op.

    /   Beantwoorden  / 
  1. makita

   nee maradona had geen drugs gebruik in 1994 hij had een medicijn en dat was door de argentijnse bond goedgekeurd en ook door de zuid amerikaanse voetbal federatie.hij kwam in amerika waar hij tegen griekenland speelde en nigerea ripperd fast die was in argentinié gekocht en toen kochte een grapjas het in amerika en dat van amerika zat sporen in van doping 2 verschilende medicijnen maradona was daar door belazerd.en door de coruptie ingeluisd.zelfde verhaal als de tour de france.maradona had bijna zijn polsen doorgesneden.en maradona zat in zwitseland in een kliniek hij leed aan achtervolgings waanen en hij was sucidaal en daarom werd maradona in het psychiatrische kliniek behandeld.de ene zij dat hij einstein was.en de ander newton.en maradona zijde hard lachend dat hij maradona was.uit eindelijk was diego amando maradona in het kliniek om van zijn cocaíne verslaving af te komen.heefd wel een keer bij napoli gebruikt en daarna geen terug val gehad.het begon pas na 1994.doktoren sugereerde dat maradona door zijn cocaíne verslaving blijvende hersenen beschadiging had en dat was voor het WK 1994.en maradona heb ook nog TBC opgelopen in zijn cariéren.dus het was een helen stouten voetballer geweest.als maradona niet was geweest in 1986 wat was het toch een saaien WK geweest niet te min maakt hij wel de legidarisen speler ooit.ik geloof zelf’s dat als maradona straks dood gaat dat hij weer opnieuw reíncarneerd en dan duikt maradona weer op in de volgende eeuw.hij zal argentinié weer de wereld beker verzorgen ha ha ha zonder clown dat denkt de FIFA en ooit voor zijn 60e gaat maradona bij de FIFA verhaal halen en gaat daar de boel kort en klein slaan.vooral blatter gaat het merken dat heefd maradona toegezegd.en beloofd aan zijn fans hij wil die leugens en die beschuldigingen kenbaar maken dat daarom zijn loopbaan naar te tering is gegaan daarvoor wil hij met blatter afrekenen

     /   Beantwoorden  / 
 28. ross

  dat cruijff geen wereldkampioen is geweest maakt toch niet uit het gaat er toch om wat je met je voeten doet of welk team je om je heen hebt of niet soms

    /   Beantwoorden  / 
  1. marko

   nnnnnneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee natuurlijk niet dome sukkel

     /   Beantwoorden  / 
 29. michael

  Ik vind dat Cruijff de beste allertijden is. En iedereen die verstand van voetbal heeft beaamd dit ook.
  De man was de meest complete voetballer ooit. Hij bracht snelhied, diepgang en inzicht. Hij was individueel meester en liet tevens ook het gehele team beter voetballen.
  De man is een held ondanks dat hij nooit een succes heeft behaald met het nederlands elftal.

    /   Beantwoorden  / 
  1. marko

   cruijff is kanker slecht mannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

     /   Beantwoorden  / 
 30. VIRSTYL

  pfff het is tog duidelijk dat maradona de beste is aller tijden. opgevolgd door MESSi daarna pele zidane cruijff enzz

    /   Beantwoorden  / 
 31. Jordan

  OMDAT MARADONA ALLE SPELERS EN DE KEEPER HEEFT GEPASSEERT ZEGGEN JULLIE DAT HIJ DE BESTE IS.
  TROUWENS HIJ HEEFT DRUGS GEBRUIKT OM DAT TE DOEN.
  ALS JULLIE DAT NIET GELOVEN GA DAT MAAR ZELFS VRAGEN

    /   Beantwoorden  / 
  1. marko

   aaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhh!!! wat staa je daar te liegen je kunt gewoon niet tegen je verlies omdat maradona vet goed is OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO GEDIST IN JE ONDERBROEK GEPIST

     /   Beantwoorden  / 
 32. Jordan

  HAHAHAHAHAHAHAHA.
  IK STEL JE EEN PAAR VRAGEN.
  PELE HEEFT 1500 GOALS.
  HEEFT ZIDANE MEER.
  PELE HEEFT VOOR BRAZIL 3 WERELDCUPPEN GEWONNEN.
  HEEFT ZIDANE MEER DAN 3 WERELDCUPPER VOOR FRANKRIJK GEWONNEN.
  KIJK NU EENS

  SCHIETEN OP DE DOEL OP LANGE AFSTAND
  PELE 95% ZIDANE 87%
  SCHIETEN OP DOEL VAN DICHTBIJ
  PELE 97% ZIDANE 89%
  SPELERS PASSEREN MET COOLE TRUCS B.V. DRIBBELEN,AKA,BAL OVER DE HOOFD VAN ZIJN TEGENSTANDER,BAL MIDDEN DE TWEE BENEN ENZ.
  PELE 99% ZIDANE 94%
  KORNER
  PELE 95% ZIDANE 90%
  PENALTY
  PELE 100% ZIDANE 99%
  KOPPEN
  PELE 98% ZIDANE 92%
  PASSEN
  PELE 99% ZIDANE 96%
  LANGE PAS
  PELE 97% ZIDANE

  LOPPEN
  PELE 93 % ZIDANE 80%

  SPRINTEN EN SNELHEID
  PELE 97% ZIDANE 90%

  BEDANKT VOR HET LEZEN EN NU KAN JIJ EN DE ANDERE ZELFS ZIEN WIE DE BESTE IS
  PELE OF ZIDANE

    /   Beantwoorden  / 
  1. marko

   zidane natuurlijk pele is de slechste

     /   Beantwoorden  / 
 33. Jordan

  SORRY BIJ LANGE PAS HEB IK NIKS GESCHREVEN
  LANGE PAS
  PELE 97% ZIDANE 88%

    /   Beantwoorden  / 
 34. Jordan

  BEDANKT VOOR HET LEZEN
  NU KUNNEN JULLIE ZELFS ZIEN WIE DE BESTE IS PELE OF ZIDANE

    /   Beantwoorden  / 
 35. ron

  nou ze waren allemaal goed en ze hebben allemaal een steentje bij gedragen aan de voetbal sport

  en je moet ze niet vergelijken

  ze waren allemaal de beste :)

    /   Beantwoorden  / 
 36. taijab

  respect voor maradona.
  kijk naar zijn prive leven en zijn problemen en dan dit presteren..!
  hij had niet een al te goeie team met sterren en nog wk kampioen worden.!
  RESPECT VOOR MARADONA

    /   Beantwoorden  / 
 37. alles weter

  jullie weten allemaal echt nix,de beste voetballer vn allertijden is pele wnt hij is de enige da 4 wereldbekers gewonnen heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 38. aks

  @ alles weter, je vergeet een ding Pele was eigenlik helemaal niet zo bijzonder, hij was wel een goede spitz, maar het elftal waar hij in speelde was fantastisch en daar had hij alles aan te danken.
  aks

    /   Beantwoorden  / 
 39. aks

  Didi, was de beste voetballer allertijden uit het sterrenteam van Brazil, in 1952 werden ze in Zweden wereldkampioen.
  aks

    /   Beantwoorden  / 
 40. tizi

  ronaldo(brasil is de beste kijk maar op youtube en wat die gozer bereikt heeft op korte tijd kom op man maradona pele en cruijf zijn niks vergeleken hem en vooral niet zidane complete voetballer maar kom op man ..

    /   Beantwoorden  / 
 41. mark78

  Inderdaad Ron, ik denk dat het heel moeilijk is om te zeggen wie de beste voetballer allertijden is geweest. Tegenwoordig had Maradonna die goal tijdens het WK echt niet gemaakt, dan was ie al drie keer doormidden geschopt door een paar potige tegenstanders. Het voetbal is veel harder en fysieker geworden, vroeger kregen stylisten als Cruyff en Maradonna veel meer ruimte, laat staan Pele, Di Stefano of Eusebio. Het voetbal was toen nog in opkomst en ieder team speelde meer om te voetballen. Nu wordt er tegen technische teams zoals Barcelona (zie wedstrijden tegen Chelsea) keihard verdedigd en fysiek spel gespeeld waardoor de stylisten nauwelijks ruimte hebben om hun kwaliteiten te tonen. Plus het feit dat tegenwoordig veel voetballers maar heel kort hun top bereiken, Ronaldinho was onnavolgbaar bij Barca, maar is nu geen schim van wat hij toen was. Hier is gewoon geen eerlijke vergelijking op te trekken omdat de ontwikkeling van het voetbal zo hard is gegaan. Buiten het feit nog dat het een teamsport is en ieder zijn mening heeft over de belangrijkste positie op het veld. Vaak gaat het over spitsen, maar Beckenbauer, Zidane, Platini of Neeskens zijn toch ook echt van waarde geweest voor hun team. In dat opzicht zou ik kiezen voor Zidane, hij heeft zichzelf meer dan bewezen in de tijd dat het voetbal zich ontzettend heeft ontwikkeld. Hij was een leider, technisch, een pure stylist die nog niet is opgevolgd in de huidige manier van spelen. In de tijd van Maradonna werd voetbal toch echt veel langzamer gespeeld, sinds die tijd is het voetbal ook zover ontwikkeld dat ik me afvraag of hij uberhaupt nog mee had gekund. Hij was onnavolgbaar, maar wel op hele korte momenten en gesteund door het hele team wat om hem heen was gebouwd. Ook dat gebeurt tegenwoordig niet meer. Iedere vedette moet tegenwoordig toch ook zijn verdedigende taken/ ofwel taken tov. het team vervullen en kan nooit meer zo n vrije rol vervullen als Maradonna toen. Dus feitelijk is het oneerlijk om vedetten van toen en nu te vergelijken.

    /   Beantwoorden  / 
 42. bert

  Heracles-AZ……3-2
  DWZ. 3 doelpunten voor Heracles en 2 rode kaarten voor AZ…….

    /   Beantwoorden  / 
 43. karel

  o az jullie laten je wel kennen door met 3-2 te verliezen tegen calimero almelo daar kunnen ajax,twente en psv alleen om lachen ga zo door dan vallen jullie af voor de titel

    /   Beantwoorden  / 
 44. anand

  maradona is de beste Waaron: altijd in een middelmatig tean gespeeld, en de groote alleen met groote, hoe blind kan je zijn als je niet weet dat maradona de grootste is, hij heef een kleine club groot gemaakt, cruiff heeft barcelona 1x kapioen gemaakt, niets bijzonder, is normaal. jullie moeten met mij praten, dan hga ik jullie goed uitleggen.\\gr\

    /   Beantwoorden  / 
 45. Sjaak

  Cruijff natuurlijk! Als je met een klein land als Nederland (destijds ca. 12 mil. mensen) de finale op een WK bereikt en landen als Brazilie declasseert dan ben je de beste. De prestatie is des te moeilijker als klein land! ! ! Had Cruijff in het Braziliaans elftal gespeeld? Pffff…………..hij was meerdere keren wereldkampioen geweest! Voetbal is een teamsport. Zet Pele in het nationale elftal van IJsland en hij was net zo goed geweest hoor, alleen NOOIT wereldkampioen!

  En trouwens Cruijff geen wereldkampioen geweest??? Wat dacht je met Ajax dan, zeker wel wereldkampioen geweest (!) en tevens vier keer een ECI finale gespeeld (3x gewonnen). Het is maar net waar je belang aan hecht toch?

    /   Beantwoorden  / 
 46. albert

  de beste is peleeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!! en daarna pas maradona!!! en dan pas cruijff!! dat is egt waar geloof me

    /   Beantwoorden  / 
 47. marko

  pele is duidelijk beterdan iedereen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!&hij is de nummer1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 48. marko

  kanker mada vakersssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.