Cel voor gokkende oud-Feyenoorder

Georgi Demetradze, oud-speler van Feyenoord, is in zijn vaderland Georgie veroordeeld tot een celstraf van zes jaar. Dat is de sanctie die een Georgische rechter in Tblisi hem de 34-jarige oud-aanvaller heeft  opgelegd voor afpersing en het organiseren van illegale weddenschappen tijdens het voor Nederland zo succesvol verlopen WK in Zuid-Afrika.Demetradze zette aan het einde van het vorige seizoen een punt achter zijn loopbaan, omdat hij met twee medeverdachten werd gearresteerd op verdenking van afpersing en het afsluiten van illegale weddenschappen. Bij de inval werden duizenden dollars in beslag genomen door de Georgische politie. De 56-voudig international hoopt dat het niet tot een celstraf komt en gaat in beroep, zo hebben zijn advocaten laten weten.

In eigen land begon Demetradze zijn loopbaan bij Dinamo Tbilisi. In 1997 verhuisde de toenmalig spits naar Feyenoord. Na zijn periode in Rotterdam speelde de Georgiër voor Alania Vladikavkaz, Dinamo Kiev, Real Sociedad en Lokomotiv Moskou. Voor Feyenoord speelde Demetradze  overigens maar acht duels waarin hij niet wist te scoren.  Hij droeg 56 keer het shirt van Georgië en scoorde 12 keer voor zijn land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.