Bony zeker niet in januari terug bij Vitesse

Alle pogingen van Vitesse zijn tevergeefs geweest: het keurkorps van Fred Rutten zal de tweede seizoenshelft definitief moeten starten zonder topschutter Wilfried Bony. De Ivoriaan is door bondscoach Sabri Lamouchi opgenomen in zijn selectie van 23 man voor het toernooi om de Afrika Cup in Zuid-Afrika. Vitesse wilde eerst trachten om Bony te weerhouden van een trip naar Zuid-Afrika, omdat het haar goalgetter hard nodig heeft in de strijd om de bovenste plekken in de Eredivisie. Maar clubs kunnen geselecteerde spelers niet weerhouden om voor hun nationale ploeg uit te komen.
Ivoorkust verloor begin dit jaar de finale van de Afrika Cup, na strafschoppen tegen Zambia. Bij de komende editie willen de ‘Olifanten’ niets anders dan de titel. Lamouchi heeft daarom al zijn sterren geselecteerd, onder wie Didier Drogba, Yaya Touré, Salomon Kalou, Kolo Touré, Arouna Koné en Cheick Tioté.Ivoorkust neemt het in groep D op tegen Tunesië, Algerije en Togo.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.