VVV-Venlo zegt ‘sorry’ voor ‘slechtste veld in de Eredivisie’

Ik denk niet dat je een heel positief verhaal te horen krijgt, als je aan FC Twente-keeper Nikolay Mihaylov vraagt wat hij van het veld van VVV-Venlo vindt.  En bij de Limburgse club kunnen ze het ook moeilijk ontkennen: ‘Wij hebben de twijfelachtige eer over het slechtste veld van de Eredivisie te beschikken’, aldus algemeen directeur Hans Soentjens. ‘Het komt door een combinatie van factoren:

een erg natte zomer waardoor graswortels zich niet konden nestelen, een winter waarin we het veld drie keer ijs- en sneeuwvrij moesten maken, en het voorjaar dat laat begint. Echt, het is een dramatisch veld. En daar hebben wij zelf net zo goed last van.’ Toch zal VVV pas na de play-offs om promotie/degradatie, waaraan het hoopt deel te nemen, maatregelen nemen. Soentjens: ‘In de zomer gaan we de toplaag van de mat volledig vervangen. Tot die tijd zal het veld zichzelf hopelijk nog wat herstellen.’

Ploegen die de laatste maanden bij VVV-Venlo op bezoek gaan, klagen steen en been over het erbarmelijke veld. Dat is in de tweede seizoenhelft met de week slechter geworden. Afgelopen zondag merkte FC Twente de gevolgen. Doelman Mihaylov werd verrast door een schot van Uche Nwofor, waarbij de bal via een polletje over hem heen stuiterde. Na de 2-2 eindstand foeterden ook de Enschedeërs op de Venlose akker. ‘We begrijpen dat tegenstanders klagen en het spijt ons ook hoe ons veld erbij ligt’, verontschuldigt Soentjens zich.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

0 reacties op “VVV-Venlo zegt ‘sorry’ voor ‘slechtste veld in de Eredivisie’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.