Voetbal.blog rijdt …de BMW X5

Van de diverse auto’s waarin in de afgelopen tijd al heb gereden is dit toch wel het model waarin ik me het meest ‘prof’ heb gevoeld. Want laten we wel wezen: de BMW X5 is een auto waarmee ook de grote jongens van bijvoorbeeld het Nederlands Elftal zich prima kunnen vertonen. Een mooie bak om een lekker stuk mee te gaan toeren. Naar Wageningen om precies te zijn. Daar ligt namelijk een stadion dat ik nog nooit had bezocht. Nou is dat op zich ook niet zo heel vreemd, want competitie wordt er niet meer gespeeld sinds FC Wageningen in 1992 failliet ging en verdween uit het betaald voetbal. Toch ligt het stadion er nog aardig bij ik ben blij dat ik voor deze bestemming gekozen had om met de X5 heen te karren.

En dat bracht meteen een mooie tegenstelling aan het licht: waar de tribunes van De Wageningse Berg er lang niet allemaal meer even comfortabel uitzien is bij de X5 comfort juist het toverwoord… Mede door de hoge zit zit je als een vorst achter het stuur. Trouwens; over zitten gesproken: eigenlijk kun je al gewoon een half uurtje uittrekken om eens goed uit te proberen op welke manier je de stoel het best kunt afstemmen op jouw eigen voorkeur. Omhoog, omlaag, naar voor, naar achter… Maar er is ook een uitschuifstuk voor mensen met lange of juist korte benen, de lendesteunen kunnen worden aangepast en zelfs de hoofdsteun gaat met een knopje op-en-neer.

Vervolgens kun je (lekker in de wintermaanden) tijdens het rijden de stoelverwarming aanzetten. Maar… en dat is met de zomer nu toch echt in aantocht helemaal aantrekkelijk: er is ook stoelventilatie. Je zal maar 90 minuten verhit mee hebben zitten leven tijdens een meeslepend duel van je favoriete club. Geen probleem… voor je thuis bent, ben je weer helemaal afgekoeld.

In deze auto hoef je trouwens niet eens naar een stadion toe om een wedstrijd behoorlijk te kunnen volgen. Als de wedstrijd live wordt uitgezonden, kun je ook gewoon in de auto kijken, want de X5 heeft een scherm voorin dat groter is dan mijn tv’tje vroeger en bovendien vele malen scherper. En ook achter beide hoofdsteunen zijn schermen geplaatst. Dus ook tijdens lange ritten naar uitwedstrijden kunnen je vrienden zich achterin prima vermaken met een filmpje. En als je wilt kun je de verlichting in de auto aanpassen aan de gelegenheid. Van subtiel blauwwit licht naar warm oranje …hopelijk dé kleur van deze zomer.

De eerste keer dat ik achteruit inparkeerde moest ik even met mijn ogen knipperen, want op het grote scherm krijg je via de camera’s rond de auto een soort vogelvlucht-aanblik, waarbij je in eerste instantie echt bijna denkt dat er een camera boven de auto hangt. Heel bijzonder. Ik heb al in diverse auto’s met achteruitkijk-camera’s gereden, maar dit bracht toch echt weer een hele nieuwe dimensie met zich mee. Net als de head-up-display, waarmee je allerlei informatie in/op je voorruit geprojecteerd krijgt: snelheid, toegestane snelheid maar ook navigatie-aanwijzingen en als je wilt informatie over radiozenders en contactpersonen.

Ik heb een paar dagen met veel plezier in de X5 gereden en ook mijn dochtertje was helemaal om: ‘Je moet vragen of je deze mag houden, papa. Of anders moet je hem gewoon kopen.’ Ik vrees dat dat eerste er even niet in zit, en wat betreft dat tweede… Tsja, ook nog even niet, want er is een wezenlijk verschil tussen de verdiensten van een voetballer en een voetbal-blogger…

Meer informatie over uitvoeringen en prijzen van de BMW X5  op de site van BMW

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.